Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně začnou vracet auta odtažená při blokovém čištění zpátky na místo, řidiči zaplatí méně

Brněnští radní dnes schválili zavedení novinky v systému nucených odtahů aut ve městě. Auta, která stojí v zónách blokového čištění, budou nyní po vypršení doby určené pro čištění ulice vrácena zpět na místo. Řidiči si tak nebudou muset jezdit pro své auto na okraj Brna, navíc za odtah zaplatí méně.

Brněnští radní dnes rozhodli, že se systém odtahů změní. V praxi to tedy bude fungovat tak, že Brněnské komunikace naloží auto, jež stojí v zóně blokového čištění, na odtahové vozidlo, které odjede z místa blokového čištění na jiné vhodné místo v okolí, počká na provedení čištění a následně vozidlo složí na původní místo. Z celého úkona bude mimo jiné pořízena fotodokumentace a video záznam.

„Zatímco pro Brněnské komunikace to bude znamenat technicky a administrativně mnohem složitější postup, řidiči pak najdou vždy své vozidlo na původním místě a nebudou muset chodit na úložiště odtažených vozidel a zabývat se jeho přejímkou,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Řidiči si tak ušetří cestu přes celé Brno na odstavné parkoviště a navíc ušetří. Oproti 2 tisícům korunám, které by zaplatili dříve, je bude současné odtažení stát 1500 korun včetně DPH.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky blokové čištění, odtah, změna, Brno

V Brně začnou vracet auta odtažená při blokovém čištění zpátky na místo, řidiči zaplatí méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.