Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno postaví cyklostezku z Lesné do Soběšic

Brno plánuje cyklostezku mezi čtvrtěmi Lesná a Soběšice za více než deset milionů korun. V místě není příliš široká silnice, denně tam přitom jezdí na kole asi 200 lidí. Oznámila to Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu.

Radní Brna schválili projektový záměr na výstavbu cyklostezky. Stezka o šířce tři metry by měla být dlouhá 950 metrů a měla by vést podél komunikace v Dusíkově ulici. „V tomto úseku je nepříliš široká silnice, na které cyklistům hrozí střet s automobilem," uvedla Loukotová.

Podle ní to vede cyklisty k tomu, že se vydávají na okolní lesní cesty. „Jde však pouze o vyšlapané pěšiny se žádným technickým stavem povrchu. Zde zase hrozí riziko kolize s pěšími, nebezpečná je zejména jízda z kopce," uvedla Loukotová.

Trasu podle ní ve všedních dnech projíždí asi 180 cyklistů, o víkendech se jejich počet zvýší i na 250. „Proto je žádoucí vyčlenit pěší a cyklistickou dopravu na samostatnou komunikaci odpovídající kvality a parametrů," uvedla Loukotová. Cyklostezku město postaví ve spolupráci s krajem, který připravuje opravu přilehlé komunikace.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Soběšice, Lesná, Brno, cyklista

Brno postaví cyklostezku z Lesné do Soběšic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.