Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vlaky z hlavního nádraží do Židenic mají ode dneška výluku, potrvá až do konce února

Kvůli pokračující modernizaci zabezpečovacího zařízení na hlavním nádraží v Brně bude i příští týden trvat částečná výluka mezi hlavním a židenickým nádražím. Trvat bude až do 27. února. Chystá se také výluka rychlíků z Brna do Ostravy a Olomouce. O víkendech nepojedou téměř žádné vlaky mezi hlavním a židenickým nádražím, které pokračují až do Králova Pole. Náhradu za ně České dráhy neplánují.

Ve všední den se sice výluka dotkne méně vlaků této linky, bude se však týkat také části spojů mezi Brnem a Blanskem. Veškeré informace o svých vlacích lidé najdou na webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Výluka a odřeknutí vlaků je komplikací především pro ty, kteří využívají spoje jako náhradu za tramvaj, která kvůli opravě Zábrdovického mostu dlouhodobě nejezdí mezi hlavním nádražím a Starou osadou.

Příští týden od pondělí do čtvrtka čeká cestující také výluka na trati mezi Brnem a Nezamyslicemi, což znamená, že místo vlaků pojedou autobusy za rychlíky do Ostravy a Olomouce. Dotkne se všech vlaků mezi 7:00 a 19:00.

Autobusy za ostravské rychlíky pojedou z Králova Pole na Úzkou a dále do Vyškova, Kojetína a Přerova. Autobusy za olomoucké rychlíky vyjedou také z Králova Pole na Úzkou a dále do Vyškova a Nezamyslic.

V dalších třech dnech, tedy od pátku do neděle 24. února budou jezdit autobusy místo vlaků pouze mezi Brnem a Vyškovem. Nyní v sobotu a v neděli nepojedou také osobní vlaky mezi Brnem a Vranovicemi a příští týden v úterý, ve středu a v pátek nepojedou dopoledne osobní vlaky mezi Tišnovem a Rožnou.

Všechny spoje budou nahrazeny autobusy.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky vlaky, hlavní nádraží, Židenice, Brno, náhradní doprava, výluka, Královo Pole, Ostrava, Olomouc, České dráhy, Vyškov, Nezamyslice, Blansko

Vlaky z hlavního nádraží do Židenic mají ode dneška výluku, potrvá až do konce února  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.