Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koordinátor oprav a uzavírek se pustil do práce. Podle města má zlepšit situaci v brněnské dopravě

V Brně se poprvé sešlo 25 zástupců brněnských společností, Jihomoravského kraje, Ředitelství silnic a dálnic a odborů magistrátu pod taktovkou skupiny Koordinátora oprav a uzavírek. Pracovní skupina se ihned pustila do příprav harmonogramu stavebních akcí, které by v následujícím období mohly ovlivnit dopravu ve městě. 

„Byl jsem potěšen tím, jak skupina hned začala fungovat. A trochu mě překvapilo, že se ihned ukázalo, že ne o všech plánovaných stavebních akcích jsou mezi sebou jednotliví zástupci informováni. Z toho vyplývá, jak by mohla být tato pracovní skupina užitečná," pochvaluje si brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl. 

Nová pracovní skupina má předejít problémům v dopravě

Pracovní skupinu Koordinátora oprav a uzavírek, kterou vede generální ředitel společnosti Brněnské komunikace Luděk Borový, zřídila Rada města Brna už v prosinci loňského roku. Jejím cílem je předcházet komplikacím v dopravě, které by mohly do budoucna způsobovat velké investiční akce. 

Co nejméně významných oprav souběžně

„Na příkladu strategického projektu Tramvaj Plotní nebo rekonstrukce Zábrdovické ulice vidíme, že tyto velké liniové stavby silně negativně ovlivňují propustnost celých velkých částí města a komplikují v nich dopravu. Samozřejmě není možné tyto investice zastavit. Chceme je ale koordinovat tak, aby jich bylo co nejméně v souběhu a dopady tak byly co možná nejmenší,“ vysvětlil radní Kratochvíl. 

Letos se rozjedou stavby VMO na Tomkově náměstí a Žabovřeské

Projekt Tramvaj Plotní bude v letošním roce pokračovat, stejně jako rekonstrukce Zábrdovické, která by měla skončit následující zimu. Naplno se rozběhnou i práce na výstavbě další části Velkého městského okruhu na Žabovřeské. Teprve po dokončení prací na Zábrdovické by pak měla začít stavba Velkého městského okruhu i na Rokytově a Tomkově náměstí.

Kromě těchto zásadních staveb se ale chystají i další rekonstrukce ulic, mostů a další drobnější dopravní infrastruktury. I ty je nutné koordinovat tak, aby v souběhu neměly pro dopravu v Brně závažnější následky, než je nutné. 

Tisková zpráva | Foto MMB

Štítky doprava, Brno, koordinátor, město, vedení, mmb, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Jihomoravský kraj, rekonstrukce, Brněnské komunikace a.s., Silnice I/42

Koordinátor oprav a uzavírek se pustil do práce. Podle města má zlepšit situaci v brněnské dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.