Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Postrach pro piráty silnic. Policisté z jižní Moravy mají nově ve výbavě zabavené Audi o výkonu téměř 600 koní

Nový doplněk ve vozovém parku mají od konce roku 2018 dopravní policisté na jižní Moravě. Desetiválec Audi RS6 z roku 2009 propadl v minulosti státu. Nyní s ním budou policisté na jižní Moravě chytat piráty silnic.

Dopravní policisté dostali 20. prosince 2018 předčasný vánoční dárek. Do klína jim od státu "spadlo" Audi RS6 s rokem výroby 2009. Auto je sice téměř 10 let staré, má však najeto jen 48 tisíc kilometrů.

Vůz má desetiválcový motor (dvě řady do V) o výkonu 426 kW (580 koní), biturbo, maximální rychlost 280 km/hod a stálý pohon všech kol quattro. Auto je osazeno červeno-modrými majáky.

Audi přitom v minulosti propadlo státu, jde tedy o takzvanou „zabavenku“. Žádná jiná státní instituce o auto po zabavení neprojevila zájem, a tak si jej Policie ČR převzala k užívání pro potřeby jihomoravské „krajské dopravky“.

Podle Týdeníku Policie je Audi RS6 u dopravní policie jediným svého typu.

Foto PČR

Štítky pčr, policie, jižní morava, Audi, zabavené, rs6, Jihomoravský kraj, dopravní policie, Audi RS6, silnice, Policie České republiky

Postrach pro piráty silnic. Policisté z jižní Moravy mají nově ve výbavě zabavené Audi o výkonu téměř 600 koní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.