Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Husté sněžení komplikuje dopravu na jižní Moravě. Autobusy nabírají až hodinová zpoždění

Na jižní Moravě od rána hustě sněží. Sníh na silnici komplikuje dopravu. Některé autobusy nabírají až hodinová zpoždění. Nejvážnější situace je na severu kraje, zejména na Blanensku.

Problémy mají kamiony hlavně v okolí Černé hory na silnici I/43, kamiony tam nemohou vyjet kopec u obce Závist, pro nákladní dopravu ej tak silnice uzavřená. Stejně tomu je i u silnice II/379 mezi Drnovicemi a Podomím na Vyškovsku.

Problémy mají i autobusy. Zpoždění má téměř každý spoj na jižní Moravě. Linky z Černé hory do Brna nabírají až hodinu zpoždění. Linka 151 jezdí ze Šlapanic do Kobylnic odklonem přes Ponětovice, některé linky jsou dokonce úplně nesjízdné.

Problémy hlásí i D1, kde se tvoří kolony od 204. kilometri kvůli několika dopravním nehodám. Nehody jsou zatím bez vážných zranění. „Jezděte prosím opatrně, přizpůsobte jízdu a dodržujte bezpečnou vzdálenost – delší brzdná dráha," vyzvala policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Podle dnešní předpovědi má přitom sněžit celý den. Během odpoledne se teploty vyhoupnou nad nulu, takže lze čekat mírnou oblevu.

Foto HZS JMK

Štítky sníh, jižní morava, sněžení, doprava, autobusy, zpoždění, Jihomoravský kraj, silnice, okres Blansko, Brno, okres Vyškov, Drnovice, Závist, Šlapanice, Kobylnice, Ponětovice

Husté sněžení komplikuje dopravu na jižní Moravě. Autobusy nabírají až hodinová zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.