Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ředitelství silnic nařídilo po čtvrteční kalamitě stavební firmě opravit kaverny na D1. Firma na práci ani nesáhla

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zkontrolovalo úsek dálnice D1 u Humpolce, kde firma Geosan dostala příkaz k opravě vysypaných kaveren. Situace se na dotčeném místě nijak nezměnila. Podle aktuálních informací v sobotu ani v neděli nikdo na opravě vysypaných kaveren nepracoval.

„Kontrolní den byl v sobotu a k žádnému posunu po našem čtvrtečním příkazu nedošlo,“uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. ŘSD se chystá převzít iniciativu na staveništi v pondělí. Na dálnici je v úseku od 90. do 104. kilometru mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem kvůli rekonstrukci omezený provoz do dvou pruhů.

Sjízdnost hlavní dopravní komunikace, která spojuje Prahu s Brnem, v týdnu komplikovalo sněžení a tvořily se dlouhé kolony. Podle Kraje Vysočina způsobila kolaps nepřipravenost modernizovaného úseku právě mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem na zimní podmínky.


ŘSD uvedlo, že stát ukončí smlouvu se stavební firmou, pokud nepřeruší práce do 17. prosince. K tomuto datu stavbaři v listopadu dokončení letošních prací avizovali. 

Zakázku za 1,75 miliardy korun na rekonstrukci dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem provádí sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali a české stavební společnosti Geosan Group. Podle vyjádření firmy Geosan stavba nabrala zpoždění mimo jiné kvůli pozdnímu předání dvou stavebních povolení a nepředvídatelným podmínkám při budování středové kanalizace.

Autoři | Foto David Poláček

Štítky ČR, silnice, počasí, stavby, dálnice, Vysočina, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Humpolec, BC Kolín, Větrný Jeníkov, Praha, Brno, Generali Česká pojišťovna, Geosan Group

Ředitelství silnic nařídilo po čtvrteční kalamitě stavební firmě opravit kaverny na D1. Firma na práci ani nesáhla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.