Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Černá neděle na jihomoravských silnicích. Od rána zemřeli při autonehodách už dva lidé

Dvě dopravní nehody si vyžádaly do dnešního rána tu nejcennější daň – lidské životy. První se stala na Hodonínsku zhruba o půl čtvrté ráno, druhá pak o hodinu a půl později na D1 ve směru na Prahu.

První smrtelnou dopravní nehodu musel řešit policisté na silnici I/54 mezi obcemi Veselí nad Moravou a Blatnice pod Svatým Antonínkem. Pětatřicetiletý řidič BMW z neznámých důvodů vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Po nárazu utrpěl těžká zranění, kterým podlehl při cestě sanitkou do nemocnice. „Silnice byla po celou dobu šetření uzavřena a musel se provádět odklon dopravy," uvedla policejní mluví Kamila Haraštová.

Druhá nehoda se stala na dálnici D1 na 169. kilometru ve směru na Prahu. Okolo pátí ranní narazil osmatřicetiletý řidič Volksswagenu zezadu do nákladního vozidla Mercedes s návěsem, které jelo před ním v pravém jízdním pruhu.

Na místo kromě policistů vyjeli také hasiči, kteří provedli vyprošťovací práce. „Bohužel také u této nehody přišel řidič osobního vozidla o život," dodala mluvčí. Po celou dobu byl zachován provoz v levém jízdním pruhu, dálnici se podařilo zcela zprůjezdnit v 9.20 hod.

Foto ilustrační foto, ZZS JMK

Štítky úmrtí, autonehoda, d1, silnice, Praha, Dálnice D1, okres Hodonín, BMW, Mercedes-Benz, Veselí nad Moravou, Blatnice pod Svatým Antonínkem

Černá neděle na jihomoravských silnicích. Od rána zemřeli při autonehodách už dva lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.