Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po srážce s autem zemřela dnes ráno další chodkyně

Série nehod aut s chodci s tragickými následky bohužel nekončí. Dnes časně ráno srazil řidič ve Vážanech na Blanensku chodkyni. Osmapadesátiletá žena na místě zemřela. Policisté, hasiči i záchranáři vyzývají zejména chodce, aby mysleli na svou viditelnost.

Nehoda se stala okolo pů sedmé ráno. Záchranáři se snažili obnovit životní funkce sražené ženy, přes veškerou jejich snahu však pacientka zemřela. Silnice číslo 374 byla po dobu vyšetřování uzavřena. Řidič byl podle policistů střízlivý.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Chodec bez reflexních prvků je ve tmě téměř neviditelný 

Od začátku minulého týdne jde již o několikátý případ srážky auta s chodcem. Nehody chodců bývají často smrtelné nebo s tragickými následky. Zástupci bezpečnostních složek proto vyzývají k maximální opatrnosti. Základem je přitom použití reflexních prvků připevněných na tělo chodců.

 

„Myslete na reflexní prvky a dbejte při přecházení vozovky maximální opatrnosti, obzvlášť pokud je tma, šero nebo mlha," vyzvala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky chodkyně, srážka, auto, úmrtí, vážany, blanensko, okres Blansko

Po srážce s autem zemřela dnes ráno další chodkyně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.