Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic chce rozšířit D1 u Brna na šest pruhů. Stavba vyjde na 18 miliard

Ze čtyř pruhů na šest. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce do tří let rozšířit stávající počet pruhů na dálnici D1. Změna se má týkat zhruba třicetikilometrového úseku mezi sjezdy na Kývalku a na Holubice. Stavbu chce ŘSD začít už v roce 2021. Náklady se budou pohybovat okolo 18 miliard korun. Se zprávou přišel jako první Český rozhlas Brno.

„Nejblíže k výstavbě jsou části mezi exity Brno-centrum a Brno-jih, což je mezi kilometry 194 až 196, a připojení průmyslové zóny na Černovické terase k dálnici D1. U těchto staveb je předpoklad zahájení v roce 2021,“ řekl Českému rozhlasu Radiožurnál mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Rýdlem zmiňovaný úsek mezi 194. a 196. kilometrem, tedy mezi Vídeňskou ulicí a dálnicí D2, je v současnosti extrémně vytížený. Denně tudy projede až 70 tisíc aut. 

„Velká realizace jednotlivých staveb se různí od dvou do tří let. Celkové stavební náklady na rozšíření D1 by měly přijít maximálně na 18,5 miliardy korun,“ uzavřel Rýdl.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČRo Brno

Štítky D1, dálnice, rozšíření, řsd, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Brno, Český rozhlas Brno, Český rozhlas 1 Radiožurnál

Ředitelství silnic a dálnic chce rozšířit D1 u Brna na šest pruhů. Stavba vyjde na 18 miliard  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.