Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské letiště má za sebou rekordní léto. Odbavilo téměř čtvrt milionu cestujících

Brněnské letiště letos v červenci i v srpnu zaznamenalo rekordy v počtu odbavených cestujících. Charterovými lety cestovalo na dovolené o 40 procent více lidí než loni, v součtu s pravidelnými linkami 226.000. Přes léto měly v Brně základnu čtyři letadla společnosti Travel Service, která obsluhovala 20 destinací, uvedl dnes v tiskové zprávě předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina.

Nejvíce lidé létali do bulharského Burgasu, kam bylo odbaveno 50.000 lidí. Po poklesu poptávky se mezi nejoblíbenější na druhé místo vrátila turecká Antalya a třetí byl Heraklion na řeckém ostrově Kréta. Po poklesu zájmu opět lidé cestovali do Egypta, na čtvrtém místě je Hurghada. V letovém řádu bylo letos v létě o 180 letů více než loni.

Celkově se očekává, že v součtu s pravidelnými linkami by letos mělo z letiště letět více než půl milionu lidí. Tato hranice byla naposledy překonaná před šesti lety, loni letiště odbavilo 470.000 lidí.

Po letech stagnace a úbytku pravidelných letů se letos podařilo zprovoznit vedle existujících linek do Londýna a Mnichova také lety do italského Bergama a od dubna příštího roku se začne létat i do Berlína. Vedení letiště usiluje ještě o další spojení s evropskými městy. Provoz letiště má na starosti firma Accolade, která si je pronajímá od Jihomoravského kraje.

Autoři | Foto Letiště Brno

Štítky letiště brno, počet letů, prázdniny, rekord, Letiště Brno-Tuřany, léto, Smartwings, letiště, Brno, Egypt, Antalya, Burgas, Kréta, Iraklio

Brněnské letiště má za sebou rekordní léto. Odbavilo téměř čtvrt milionu cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.