Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dornych bude od pondělí pro chodce hůře průchozí

Práce na kompletní rekonstrukci všech sítí na ulici Dornych si od pondělí 26. listopadu vyžádají ještě větší omezení pro chodce. Kvůli stavbě bude například zrušený přechod k supermarketu Lidl.

Zásadně se situace změní především pro pěší. Od 26.11. do 21.12. budou probíhat jednotlivé propoje nových přípojek nízkého napětí k nemovitostem na Dornychu. Práce budou probíhat od domů Dornych 126,128 směrem k ulici Spěšné a následně pak od ulice Spěšné k ulici Kovářská.

Komplikovaný průchod pro pěší

Po dobu realizace přípojek bude průchod chodců velmi komplikovaný a povede v linii staveniště. Operativně se v těchto místech bude měnit podle postupu prací.

Pro ty, kteří na Dornychu nebydlí, je proto lepší využít ulici Plotní, Masnou či jinou trasu. „Chodce, kteří se Dornychu vyhnout nemohou, prosíme o trpělivost. O dalších změnách budeme průběžně informovat," uvedlo město v tiskové zprávě na webu Kopeme za Brno.

„Prosíme také o respektování omezení na opačném konci Dornychu u křížení s ulicí Zvonařka," stojí ve zprávě. Kvůli stavbě je v místě zrušený přechod k supermarketu Lidl. Náhradní trasa pro přechod ulice je sice výrazně delší. Z důvodu vlastní bezpečnosti i bezpečnosti dopravy je však v zájmu chodců nové dopravní značení respektovat.

Pokračovat budou stávající dopravní omezení pro řidiče i pro cestující hromadnou dopravou.

Tisková zpráva | Foto MMB

Štítky dornych, pěší, stavba, Lidl, Brno

Dornych bude od pondělí pro chodce hůře průchozí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.