Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno chystá rekonstrukci Údolní od Husovy po Úvoz. Stavět by se mělo v roce 2020

Vedení Brna udělalo další krok pro přípravu rekonstrukce spodní části ulice Údolní. Půjde o úsek mezi křižovatkou s Úvozem a Joštovou ulicí. Radní tento týden vybrali zhotovitele projektové dokumentace pro všechna potřebná povolení. Soutěž vyhrála společnost PK OSSENDORF, která nabídla cenu zhruba jedenáct a půl milionu korun bez DPH.

„Předmětem zakázky je zhotovení dokumentace pro územní rozhodnutí, stavební povolení a také dokumentace pro provádění stavby včetně geodetického zaměření, inventarizace zeleně, geologického průzkumu a výkonu autorského dozoru,“ upřesnil náměstek primátora města Brna pro oblast investic Richard Mrázek.

Součástí této etapy je i řešení křižovatky Úvoz–Údolní. Předpokládaná délka trvání prací je 16 měsíců. Stavět by se začít mohlo v roce 2020.

Údolní po Kravák se možná stihne rychleji

V současné době probíhá rekonstrukce horní části Údolní a přilehlých ulic od křižovatky s Úvozem až po odbočku ke koupališti na Kraví hoře.  Práce na Údolní mají podle smlouvy trvat do května 2019, oproti předpokládanému harmonogramu jdou práce s náskokem několika týdnů. Zprůjezdnění Údolní se tak předpokládá nejpozději do konce dubna. 

Foto Google Maps | Zdroj s použitím TZ

Štítky Údolní ulice, rekonstrukce, Brno, Richard Mrázek, Kraví hora

Brno chystá rekonstrukci Údolní od Husovy po Úvoz. Stavět by se mělo v roce 2020  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.