Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

RegioJet bude nově zastavovat ve Skalici nad Svitavou

Od nového jízdního řádu, který vstoupí v platnost v neděli 9. prosince 2018, zastaví vlaky RegioJet na území Jihomoravského kraje nově ve Skalici nad Svitavou. Jedná se o jeden pár spojů RegioJet denně jedoucí na trase ráno z Brna do Prahy a ve večerních hodinách pak v opačném směru.

Důvodem zastavení vlaků ve Skalici nad Svitavou je zejména zájem nabídnout lepší spojení a dopravní obslužnost pro obyvatele a cestující z a do Boskovic a okolního regionu. RegioJet byl osloven zastupitelstvem města Boskovice a celou věc řešil také s koordinátorem dopravy na území Jihomoravského kraje – společností KORDIS tak, aby vyšel cestujícím z a do Boskovic co nejvíce vstříc.

„Je to příklad toho, jak komerční nedotovaný dopravce nejen šetří státu peníze na dotacích, ale současně dokáže rychle zareagovat na poptávku cestujících a pomůže zlepšit dopravní obslužnost. Ověřili jsme si, že je možné z hlediska kapacity trati naše vlaky ve Skalici zastavit a pak už jsme postupovali čistě na základu zájmu města a cestujících o naše spojení. To je pro nás klíčové,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Ráno bude spoj RegioJet odjíždět v 5:36 ze Skalice nad Svitavou s příjezdem do Prahy hlavního nádraží v 7:43. V opačném směru je odjezd z Prahy hlavního nádraží v 18.20 a příjezd do Skalice nad Svitavou je ve 20:20 hodin. Jízdenky na všechny spoje od nového jízdního řádu dá RegioJet do předprodeje během následujících dnů.

Tisková zpráva | Foto RegioJet

Štítky RegioJet, Skalice nad Svitavou, zastávka, Praha, Jihomoravský kraj, Brno, Boskovice, Radim Jančura, Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RegioJet bude nově zastavovat ve Skalici nad Svitavou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.