Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mezi Židenicemi a hlavním nádražím budou vlaky jezdit každých 5 až 10 minut. Nahradí tak šalinu

Vlaky mezi brněnským hlavním a židenickým nádražím budou od pondělí 22. října jezdit v ranní a odpolední špičce po pěti až deseti minutách. Důvodem zkrácení intervalu je dlouhodobé uzavření Zábrdovického mostu přes Svitavu. Vlaky tak nahradí neexistenci tramvajového spojení ze Staré osady do centra města.

Autobusové linky 201 a 202 se prodlouží

Prodlouží se také trasy regionálních autobusových linek 201 a 202 tak, aby lidé mohli přestoupit na tramvaje směřující do centra. . Vlakové spojení má být adekvátní náhradou za zrušené tramvajové linky, cesta vlakem trvá pět minut. Nevýhodou je, že židenické nádraží není bezbariérové, a lidé musejí na nástupiště zdolávat schody.

Ráno a večer v krátkách intervalech

V krátkých intervalech budou jezdit vlaky od 5:00 do 9:00 a odpoledne od 15:00 až do 20:00. Přes den pojedou čtyři vlaky za hodinu v nepravidelných intervalech.

„Na rozdíl od hlavního přestupu z městských autobusových linek na tramvaje u Dělnického domu bude cestujícím z regionu nabízena primárně možnost přestupu v Židenicích na vlaky," uvedl mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík

Vznikne zastávka Lazaretní

Linky 201 a 202, které normálně končí u nádraží, pojedou dále kolem Zbrojovky a zábrdovického kostela a u mostu vznikne zastávka Lazaretní.  Pro pěší bude most zatím průchozí a u křižovatky s Vranovskou a Francouzskou vznikne provizorní zastávka Francouzská, kde bude možný přestup na tramvaj.

Z Lazaretní bude pokračovat také dále linka 201 až na zastávku Životského, kde je možný přestup na tramvajovou linku 8. Obě linky 201 a 202 pojedou ve špičce po 15 minutách a poslouží i obyvatelům Vinohrad a části Líšně.

Změny v linkách MHD ještě představí během příštího týdne dopravní podnik. Město rovněž bude informovat o objízdných trasách pro automobilovou dopravu. Práce na rekonstrukci ulice a stavbě nového mostu mají trvat rok a čtvrt.

Autoři | Foto MilujiBrno.cz

Štítky vlaky, hlavní nádraží, Židenice, brno, náhradní doprava, přestup, Svitava, Zábrdovický most, KORDIS JMK, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Židenicemi a hlavním nádražím budou vlaky jezdit každých 5 až 10 minut. Nahradí tak šalinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.