Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně začne oprava Zábrdovické a mostu přes Svitavu. Práce masivně ovlivní dopravu

V Brně by se měla začít opravovat část Zábrdovické ulice a most přes Svitavu již příští víkend, tedy 20. října. Na příští týden chystá město ještě projednání s občany, aktuálně se dokončuje podoba objízdných tras a podoba a časový harmonogram uzavírek.

Jedna z největších dopravních komplikací posslední dekády

Vzhledem k omezením, které stavba vyvolá, půjde o jednu z největších dopravních komplikací v Brně v tomto desetiletí. Most slouží tisícům řidičů jako spojnice východní části města s širším centrem, stejně tak tudy jezdí tisíce lidí denně tramvajovými linkami 2 a 3.

Omezení potrvají dlouho, hotovo má být až za 15 měsíců, tedy na konci příštího roku či na začátku roku 2020. Doprava však nemá být omezená hned od začátku. Stavba bude stát téměř 200 milionů korun.

Stará osada jako uzel přestane fungovat, nahradí ji Dělnický dům

Kromě objízdných tras se chystají opatření pro provoz MHD, jelikož nebude možné přestupovat na Staré osadě na tramvaj. Jako provizorní přestupní uzel má sloužit zastávka na lince 9 Dělnický dům v Táborské ulici.

Stavba byla plánovaná už dlouho, předtím ale město muselo dokončit rekonstrukci Valchařské ulice a také křižovatky Karlovy a Provazníkovy. Místo starého mostu přes Svitavu vznikne nový, u Vojenské nemocnice bude bezbariérová tramvajová zastávka. Počítá se také s novým řešením pro pěší a cyklisty, protože ulici kříží páteřní cyklostezka.

Pod zemí je potřeba zrekonstruovat veškeré technické sítě. Část obyvatel usilovala o umístění provizorního mostu přes Svitavu, avšak neuspěla s odkazem na nemožnost takového řešení.

Štítky Zábrdovická, Cejl, most, rekonstrukce, silnice, Brno, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začne oprava Zábrdovické a mostu přes Svitavu. Práce masivně ovlivní dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.