Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské letiště má za sebou nejúspěšnější léto v historii

Brněnské letiště o letních prázdninách odbavilo rekordní počet cestujících. Využilo ho 225.000 lidí, což představuje asi pětinový nárůst ve srovnání s loňským rokem. Důvodem bylo více sezonních charterových letů do turistických destinací.

V červenci letištěm v brněnských Tuřanech prošlo nejvíce lidí od jeho zprovoznění. Bylo jich 115.000, nárůst počtu cestujících pokračoval i v srpnu. „Letištěm prošlo téměř 110.000 cestujících, což je oproti předchozímu srpnu dvacetiprocentní nárůst a zároveň stejně jako v červenci nejvyšší číslo v historii letiště, co se týče odbavených cestujících za srpen," uvedla Pichalová.

Od října dvakrát týdne do Bergama

Zvýšení počtu cestujících nebylo žádným překvapením, už předem bylo v letovém řádu jen na prázdniny naplánováno asi o 180 letů více. Do konce roku letiště rozšíří nabídku pravidelných linek o linku Brno - Bergamo, které leží poblíž Milána, Létat bude dvakrát týdně.

Linka poprvé odletí v den výročí vzniku samostatného československého státu 28. října. Nová linka přichází po letech útlumu pravidelné osobní dopravy na Letišti Brno, odkud je možné pravidelně létat do Londýna a Mnichova.

Letiště jedná o dalších pravidelných linkách a snaží se propagovat Brno v zahraničí, aby ve větší míře přilétali také zahraniční turisté. Loni letiště odbavilo 470.000 lidí a letos se předpokládá růst přes půl milionu, což bylo naposledy v roce 2012. Po Praze jde o druhé nejvytíženější letiště v zemi.

Autoři | Foto Brno Airport // FB

Štítky letiště, tuřany, rekord, počet cestujících, léto, Letiště Brno-Tuřany, Bergamo, Brno, Milán, Londýn, Československo, Praha, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště má za sebou nejúspěšnější léto v historii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.