Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vytížená Hrázní ulice u Prýglu projde rekonstrukcí. Stane se z ní jednosměrka s cyklopruhy po stranách

Místo úzké silnice, kde se dva pruhy pro auta a zejména v letních měsících velké množství cyklistů vejdou jen stěží, bude z Hrázní ulice u Prýglu jednosměrka. Po stranách navíc přibudou cyklopruhy. Záměr dnes posvětili brněnští radní. Rekonstrukce se také dostane ulicím Na Klínku a Pod Kaplí v Soběšicích.

Rekonstrukce se bude týkat Hrázní ulice od Přístavní až po parkoviště „U Šuláka“. Po zjednosměrnění ulice Hrázní budou muset řidiči  jedoucí v opačném směru odbočit na ulici Rozdrojovická a dále zpět do Bystrce.

„Hlavním důvodem k plánované rekonstrukci frekventované komunikace Hrázní u brněnské přehrady je zvýšení její bezpečnosti pro pěší, cyklisty i automobilovou dopravu. V současné době tam funguje obousměrný provoz. Nově by měla být komunikace pouze jednosměrná s tím, že bude doplněna o oboustranný pruh pro cyklisty,“ popsal náměstek primátora pro oblast technickou a majetkovou Richard Mrázek (ANO). Odhadovaná cena akce je více než 78 milionů korun.

V Soběšicích vzniknou nové chodníky i silnice

Druhý schválený investiční záměr se týká ulic Na Klínku a Pod Kaplí v Soběšicích. Při čtyřech etapách vzniknou postupně chodníky, povrchy silnice, ale i decentralizovaný systém odvodnění a dešťové kanalizace. V části ulice Na Klínku se rekonstrukce týká i části veřejného osvětlení.

Celkem jsou náklady rekonstrukce odhadnuté na bezmála 72 milionů korun. „Chceme vyjít vstříc požadavkům městské části, která o rekonstrukci žádala. Díky ní bude celé území vyřešeno kompletně,“ dodává náměstek Richard Mrázek. 

Obě rekonstrukce by měly dohromady stát bezmála 150 milionů korun.

Foto Google Maps

Štítky hrázní ulice, rekonstrukce, cyklopruhy, jednosměrka, prýgl, silnice, cyklista, Soběšice, Richard Mrázek, ANO 2011, Bystrc, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytížená Hrázní ulice u Prýglu projde rekonstrukcí. Stane se z ní jednosměrka s cyklopruhy po stranách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.