Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Černé statistiky ze silnic jižní Moravy. Nehod přibylo, úmrtí bylo méně

O letošních prázdninách zahynulo na cestách v Jihomoravském kraji 15 lidí. Ve srovnání s loňskem je to o dva méně. Na silnicích však mírně přibylo kolizí a v jejich důsledku i zraněných. Vyplývá to z policejních statistik.

Od 1. července se v regionu na jihu Moravy stalo celkem 1397 nehod, což je meziroční nárůst o 165. Počet těžce zraněných se zvýšil o 12 případů na 63, lehce zraněných bylo 573, o 25 více než loni.

Celková škoda je podle policie 81 milionů korun, meziročně o 10 milionů více. Podle mluvčího jihomoravské policie Bohumila Maláška byl nejčastější příčinou nehod nesprávný způsob jízdy, a to v 775 případech.

Nedání přednosti v jízdě vedlo ke kolizi vozidel ve 183 případech a nepřiměřená rychlost ve 173 případech. Z celkového počtu nehod jich 106 způsobili řidiči pod vlivem alkoholu, což je zhruba stejně jako loni.

Tragické nehody zejména na Brněnsku

Nejtragičtější havárie se stala ve druhé polovině srpna u Sokolnic na Brněnsku. Po nehodě tří vozů zde dva lidé zemřeli a další dva se těžce zranili. Viník nehody přejel vozem do protisměru, z jakého důvodu se tak stalo, je předmětem dalšího vyšetřování," uvedl Malášek.

Lidský život si ve druhé polovině srpna vyžádala i nehoda kamionu s osobním vozem u Černé Hory na Blanensku. Zahynul při ní řidič vozu. V polovině srpna také zemřel senior při srážce osobního auta s dodávkou ve Vranovicích na Brněnsku.

Ve druhé polovině července zemřel motorkář po střetu s kamionem nedaleko Vyškova. Jeden lidský život a devět zraněných si na začátku července vyžádala čelní srážka dodávky a osobního auta u Pasohlávek na Brněnsku. Mezi zraněnými bylo i pět dětí ve věku od tří do čtrnácti let. Všechny měly lehká zranění.

Autoři | Foto Fire Brno | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, automobilová, prázdniny, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, havárie, Brněnsko, silnice, Morava, Sokolnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černé statistiky ze silnic jižní Moravy. Nehod přibylo, úmrtí bylo méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.