Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začátek školního znamená pro brněnskou dopravu konec výluk tramvajových linek

Tramvajové linky, které v Brně přes léto omezily výluky, se ještě před začátkem školního vrátí do svých původních tras. O víkendu dělníci po dvou měsících dokončí práce na Moravském náměstí a také opravu dvou kilometrů tratě na lince do Líšně.

Díky konci prázdninových oprav začnou tramvaje zase plně využívat uzel Česká a trať přes náměstí Svobody. Stejně tak se znovu začne jezdit z Moravského náměstí do ulice Milady Horákové.

Pokračovat budou pouze ty výluky, kde stavbu neřídíme my. Roční oprava Valchařské skončí na konci září, do Komárova se začne jezdit znovu až v roce 2020 a na náměstí Míru příští rok," řekl provozní ředitel Jan Seitl.

Návrat běžného jízdního řádu a první chytrá zastávka

Kromě původních tras začnou znovu platit i běžné jízdní řády. Intervaly mezi spoji tak budou kratší. Novinkou pro cestující bude zřízení takzvané chytré zastávky na Moravském náměstí.

„Obrazovka bude dotyková. Součástí bude také zásuvka pro dobíjení mobilních telefonů, informace z meteostanice, kulturní informace atd. Je to pro nás pilotní projekt a uvidíme, jak se osvědčí a co lidé upotřebí,“ řekl generální ředitel Miloš Havránek.

„Podle zkušeností bychom chtěli udělat i novou zastávku na Plotní, až bude hotová trať do Komárova,"  uvedl Havránek. Ke konci roku by se také lidé měli díky obnově řídicího informačního systému dočkat jako bonusu wifi sítě ve všech vozidlech MHD

Zábrdovickou ulici čeká nová výluka

Naopak se chystá výluka v Zábrdovické ulici, při níž nebude možné jezdit po mostě přes Svitavu do Židenic. „Stavba začne v polovině října, ale ještě nevíme, kdy začnou práce, které si vyžádají výluku, která pak potrvá rok," dodal Havránek.

Přesná podoba výlukové dopravy ještě není zřejmá, 70 procent dopravní zátěže se však přesune ze Staré osady na ulici Táborskou. „Posílíme tramvaje do Juliánova a také jednáme o tom, jak omezit individuální dopravu na Táborské ulici, aby byla dostatečně propustná pro vozidla MHD," řekl Seitl.

 

 

Autoři | Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky MHD, Dopravní podnik města Brna, Brno, výluky, doprava, oprava, Moravské náměstí, Líšeň, Milada Horáková, Komárov, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek školního znamená pro brněnskou dopravu konec výluk tramvajových linek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.