Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklista bez helmy nezvládl při jízdě z kopce řízení a narazil do sloupku, na místě zemřel 

V Habrovanech na Vyškovsku zemřel v neděli ráno cyklista, v zatáčce patrně najel na obrubník a upadl. Neměl helmu. Okolnosti nehody stále vyšetřují dopravní policisté, oznámila novinářům vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová. Policie v kraji letos o prázdninách zaznamenala zvýšený počet nehod cyklistů.

„Dle dosavadního zjištění jel cyklista od Olšan a při jízdě z táhlého, prudkého kopce, po projetí ostré levotočivé zatáčky nezvládl řízení, najel na vyvýšený betonový obrubník a havaroval. Bicykl narazil do zaparkovaného automobilu," popsala Musilová.

I když není ochranná přilba od 18 let povinná, policisté doporučují její používání. Velmi přispívá ke zmírnění následků nehod a může zachránit i život. Policie varuje také před pitím alkoholu před jízdou. „Bohužel i na Vyškovsku evidujeme během prázdnin nehody cyklistů, při kterých hrál roli alkohol. Během jízdy by se rovněž cyklisté měli plně soustředit na řízení, stejně jako řidič. Častým nešvarem lidí usedajících za řídítka jízdních kol jsou bohužel v poslední době sluchátka na uších, kdy například poslouchají hudbu," uvedla Musilová.

Foto ilustrační foto, PČR | Zdroj ČTK

Štítky cyklista, helma, úmrtí, Habrovany, havárie, okres Vyškov, Olšany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista bez helmy nezvládl při jízdě z kopce řízení a narazil do sloupku, na místě zemřel   |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.