Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovanské náměstí se od středy zcela uzavře motoristům i MHD

Na Slovanském náměstí a v ulicích Chodská a Ruská v Králově Poli probíhá od letošního jara plánovaná rekonstrukce kanalizace.  Od 1. srpna bude kvůli těmto pracím uzavřeno celé Slovanské náměstí. Objízdná trasa povede v obou směrech po ulici Berkova. Rekonstrukce kanalizace probíhá po etapách a její dokončení je plánováno na letní měsíce roku 2019.

Úplná uzavírka náměstí je nutná z důvodů provádění rozsáhlých stavebních prací v křižovatce Slovanské náměstí s Husitskou a v křižovatce Slovanského náměstí a Skácelovy.

V křižovatce Skácelova – Slovanské náměstí bude v rámci kanalizace budovaná velká soutoková šachta včetně napojení na stávající a nové kanalizace. Kvůli rozsahu stavebních prací zde nebude možné vést osobní dopravu ani MHD.

Úplná uzavírka náměstí potrvá do konce srpna. Poté se obousměrně otevře polovina náměstí kolem gymnázia. Od 1. října se poté průjezdnost náměstí změní – kopat se bude v okolí gymnázia a objízdná trasa bude vedena obousměrně po již dokončené stavbě kolem základní školy.

Zastávky MHD na odklonu trasy po ulici Berkové budou v prostoru mezi ulicemi Srbská a Sadovského. Jinak budou využívány stávající zastávky MHD.

Autoři | Foto Kopemezabrno.cz | Zdroj Kopeme za Brno

Štítky Slovanské náměstí, Husitská, uzavírka, chodská, Ruská, MHD, auta, Slovanské náměstí (Brno), kanalizace, městská hromadná doprava, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanské náměstí se od středy zcela uzavře motoristům i MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.