Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spolek Voda z Tetčic napadl stavbu brněnského okruhu v Žabovřeské. Začátek prací je v ohrožení

Spolek Voda z Tetčic napadl stavbu velkého městského okruhu v Brně, který mé vést Žabovřeskou ulicí. Měla začít již v srpnu, nyní je začátek nejistý. Jde o důležitou stavbu pro plynulost dopravy ve městě, protože na obou koncích více než kilometr dlouhé dvoupruhové silnice navazují čtyřpruhové silnice. V dopravních špičkách tak vznikají před Žabovřeskou z obou stran kolony.

Spolek Voda z Tetčic blokuje či blokoval více staveb na jižní Moravě, nejviditelněji se mu dařilo řadu let mařit modernizaci železniční tratě Brno - Zastávka u Brna, která by měla začít v příštím roce. Podle dostupných informací za spolkem stojí Josef Dvořák z Tetčic.

Předseda hnutí Brno+ Robert Kotzian prohlásil, že spolek Voda z Tetčic je napojený na brněnský spolek Děti Země, který dlouhodobě napadá dopravní stavby v zemi, často kvůli chybným úředním postupům, což byl podle rozhodnutí soudu případ i zmíněné železniční tratě.

Nyní se v napadení píše, že podle spolku bylo stavební povolení i posudek vlivů na životní prostředí EIA vydaný v rozporu se zákonem.

K problému se město vyjádří dnes odpoledne na tiskové konferenci.

ŘSD chtělo začít stavět první etapu v srpnu, stavba čtyřpruhové silnice má trvat do roku 2023 a stát bude zhruba tři miliardy. Původně se po otevření Královopolských tunelů v roce 2012 hovořilo o začátku stavby Žabovřeské v roce 2013, začátek se však trvale odsouval. Po dokončenístavby bude velký městský okruh v západní části města hotový.

 

Foto VMO Žabovřeská, vizualizace | Zdroj ČTK

Štítky Velký městský okruh, Žabovřeská, stavba, začátek, léto, ohrožení, voda z tetčic, Děti Země, Tetčice, silnice, Brno, Silnice I/42, Josef Dvořák, Robert Kotzian, Jihomoravský kraj, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolek Voda z Tetčic napadl stavbu brněnského okruhu v Žabovřeské. Začátek prací je v ohrožení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.