Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva mosty v centru Brna musí projít rekonstrukcí. Průjezd pod nimi bude omezený

Správa železniční dopravní cesty začala tento týden pracovat na opravě dvou železničních mostů v centru Brna. Jde o mosty nad ulicemi Hybešova/Úzká a Poříčí/Opuštěná. Tyto opravy si od pátku 20. července vyžádají zúžení silnice pod nimi. Průjezd bude v obou případech zachován, pracovat se bude po etapách.

Na Hybešově/Úzké bude doprava svedena do jednoho pruhu v každém směru. Průjezd se bude měnit podle průběhu stavby, respektive poloze lešení, ze kterého bude část prací probíhat. Toto dopravní omezení je povolené do konce letošního roku a ukončeno bude podle průběhu stavby. 

Ke zúžení dojde také na velkém městském okruhu pod mostem na Poříčí/Opuštěné. Průjezd bude zachován ve dvou pruzích v každém směru. I zde se bude pracovat v několika etapách:

  • v 1. etapě (od 20. 7. do 27. 7.)  bude uzavřen levý jízdní pruh, pravý jízdní pás čtyř pruhové silnice (pod železničním podjezdem) ve směru Svitavy, dále bude uzavřen levý jízdní pruh, odbočovacího pásu pro levé odbočení (pod železničním podjezdem) od Svitav ve směru do místní komunikace  ul. Uhelná, levé odbočení bude umožněno pouze vozidlům šířky 2,2 m v pravém jízdním pruhu odbočovacího pásu pro levé odbočení
  • ve 2. etapě (od 28. 7. do 6. 8.) bude uzavřen pravý jízdní pruh, pravý jízdní pás čtyř pruhové silnice (pod železničním podjezdem) ve směru Svitavy, dále bude uzavřen levý jízdní pruh, odbočovacího pásu pro levé odbočení (pod železničním podjezdem) od Svitav ve směru do místní komunikace ul. Uhelná, levé odbočení bude umožněno pouze vozidlům šířky 2,2 m v pravém jízdním pruhu odbočovacího pásu pro levé odbočení
  • ve 3. etapě (od 7. 8. do 5. 10.) bude uzavřen levý jízdní pruh, pravý jízdní pás čtyř pruhové silnice (pod železničním podjezdem) ve směru Svitavy, dále bude uzavřen levý jízdní pruh, odbočovacího pásu pro levé odbočení (pod železničním podjezdem) od Svitav ve směru do místní komunikace ul. Uhelná, levé odbočení bude umožněno pouze vozidlům šířky 2,2 m v pravém jízdním pruhu odbočovacího pásu pro levé odbočení.

Při částečné uzavírce bude doprava vedena ve volných jízdních pruzích (2 + 2) silnice I/42 ul. Opuštěná a ul. Poříčí. Vozidla širší než 2,20 m od Svitav ve směru do ulice Uhelná budou vedena ulicí Opuštěnou,  Trnitou, a Úzkou do ulice Uhelná. Délka této objížďky bude 1,2 km.

Autoři | Foto Kopemezabrno.cz | Zdroj Kopeme za Brno

Štítky most, rekonstrukce, hybešova, poříčí, silnice, Brno, Svitava, Správa železniční dopravní cesty, Silnice I/42

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mosty v centru Brna musí projít rekonstrukcí. Průjezd pod nimi bude omezený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.