Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Černý víkend na silnicích. Na jižní Moravě zemřeli dva motorkáři

Smutný víkend zažily rodiny a přátelé dvou motorkářů na jižní Moravě. Na Znojemsku se srazil muž na KTM s dodávkou Ford a na místě zemřel, jeho spolujezdkyně utrpěla vážná zranění. Na Vyškovsku zase kolemjdoucí našel mrtvého muže a pak i motorku.

K první události došlo krátce před polednem v průjezdu pravotočivou zatáčkou na silnici v obci Rešice na Znojemsku. Jedenačtyřicetiletý řidič motorky srážku nepřežil, jeho o osm let mladší spolujezdkyně byla s těžkými zraněními převezena letecky do nemocnice. Devětatřicetiletý šofér dodávky vyvázl bez zranění. Test na drogy i alkohol byl negativní. „Policisté zjišťují okolnosti nehody a míru zavinění," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ranní procházka po cestě mezi Křenovicemi a Vážany přinesl ženě nemalý šok. Na cestě totiž našla tělo mrtvého muže a kousek dále ležící motorku. Přivolaní záchranáři, kteří na místo havárie dorazili vrtulníkem, mohli jen potvrdit smrt jedenatřicetiletého motorkáře. „Ten pravděpodobně brzy ráno vyrazil bez přilby a ochranných pomůcek projet nedávno koupený neregistrovaný motocykl. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a narazil do stromu. Policisté i v tomto případě zjišťují okolnosti havárie," uzavřel Malášek.

Autoři | Foto ilustrační foto | Zdroj PČR

Štítky motorkáři, úmrtí, nehody, Jihomoravský kraj, úraz, Ford Motor Company, okres Znojmo, KTM, okres Vyškov, havárie, Reșița, silnice, Křenovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý víkend na silnicích. Na jižní Moravě zemřeli dva motorkáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.