Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně zahájí od soboty pravidelný provoz retrotramvaj. Pojede linku x14

Kvůli výlukám se mohou příznivci historie MHD v Brně těšit na pravidelný provoz retrotramvaje v sobotu na lince x14. Dopravní podnik na ni nasadí renovovaný vůz K2 evidenčního čísla 1123. Linka nyní jezdí z Bystrce z Rakovecké přes Žabovřesky na Českou a dále přes Mendlovo náměstí k Ústřednímu hřbitovu.

 Obvykle jezdí v létě retrotramvaj na lince 10, ta je však kvůli opravám tratě mimo provoz. „Retrotramvaj jezdí každou první a třetí sobotu v červenci a v srpnu. Je tedy pravděpodobné, že se cestující dočkají i dalších dvou starých tramvají ve flotile dopravního podniku, jimiž jsou vozy T3 a T2," řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová.

Na lince platí běžné jízdné. Jízdní řád lze nalézt na webu. Přes léto jsou o víkendech v provozu také již tradiční linky H4 a H24, které zajišťují muzejní vozidla. Na tramvajové lince H4 jezdí obvykle vozy ze 40. let minulého století s evidenčními čísly 99 či 107. Spojují Mendlovo náměstí a Českou.

Na trolejbusové lince H24 se střídají různé typy od 7Tr po 17Tr a lidé se s nimi svezou mezi Mendlovým náměstím, Pisárkami a Vozovnou Komín. I v těchto linkách platí běžné jízdné.

Foto Československý dopravák | Zdroj ČTK

Štítky šalina, retro, linka, retrotramvaj, Brno, dopravní společnost, Žabovřesky, Bystrc, Ústřední hřbitov, Mendlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zahájí od soboty pravidelný provoz retrotramvaj. Pojede linku x14  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.