Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královo Pole uzavřela další rekonstrukce. Nově neprojedete Husitskou

V Králově Poli na Slovanském náměstí a v ulicích Chodská a Ruská pokračuje plánovaná rekonstrukce kanalizace. Během uplynulého víkendu tak došlo k dalším změnám v uspořádání dopravy. 

Uzavřená Husitská

Slovanské náměstí je zjednosměrněné směrem od Skácelovy po Husitskou a dále na Palackého třídu (jezdí se kolem gymnázia).  Nově je uzavřena ulice Husitská. Nebude se moci vjet z Husitské na Slovanské náměstí a nebude se moci z Husitské vyjet ani na Palackého třídu. Objízdná trasa je vedena ulicí Berkova. Předpokládaný termín dokončení této etapy je 31. července.

Změny i v MHD

Omezení se dotkne i MHD. Od zahájení provozu denních linek v sobotu 30. června 2018 do ukončení prací (předpoklad 31. července 2018) omezen provoz na části Slovanského náměstí.

Linky 30, 44 a 53 pojedou ve směru na Skácelovu mezi zastávkami Semilasso – Skácelova jednosměrným odklonem. Vynechají zastávku Husitská, zastávku Slovanské náměstí obslouží v přeložené poloze na ulici Berkově (u křižovatky s ulicí Sadovského). Linky 32 a 67 pojedou i nadále po výlukových trasách zcela mimo Slovanské náměstí.

Zastávka Husitská ve směru na Slovanské náměstí bude zcela uzavřena. Zastávka Slovanské náměstí (na Slovanském náměstí, směr Skácelova) bude přeložena na ulici Berkovu (ke křižovatce s ulicí Sadovského).

Autobusová linka 81 přes Dobrovského

Od pondělí 2. července 2018 bude upravena trasa autobusové linky 81 tak, aby byla zajištěna obslužnost polikliniky Dobrovského. Linka bude vedena obousměrně po ulici Dobrovského a současně budou na ulici Dobrovského (v blízkosti polikliniky) zřízeny zastávky v obou směrech. Změna vedení linky po ulici Dobrovského bude až do ukončení stavby „ Brno, Chodská, Slovanské náměstí, Ruská – rekonstrukce kanalizace a vodovodu“.

Podrobnosti o provozu MHD najdete na webových stránkách Dopravního podniku města Brna.

Autoři | Foto Google Maps | Zdroj Kopeme za Brno

Štítky Slovanské náměstí, Husitská, uzavírka, chodská, ruská, Královo Pole, rekonstrukce, Slovanské náměstí (Brno), městská hromadná doprava, Semilasso, Dopravní podnik města Brna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královo Pole uzavřela další rekonstrukce. Nově neprojedete Husitskou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.