Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Provoz brněnské MHD přes léto významně naruší rekonstrukce. Na co se máme připravit?

Období letních prázdnin přináší každoročně kvůli výraznému odlivu studentů z Brna a školních prázdnin sníženou vytíženost brněnské MHD. Jinak tomu nebude ani letos. Hromadnou dopravu však čeká řada změn týkajících se aktuálních či plánovaných uzavírek a rekonstrukcí.

Čtyřka nepojede po Masaryčce, ale po Husově

Kvůli rekonstrukci kolejového trojúhelníku na Moravském náměstí v ústí ulic Joštovy a Rašínovy nepojedou šaliny po Masarykově a Rašínově. Linka č. 4 tak pojede odklonem ulicí Husovou. Linka 9 bude mimo provoz a bude nahrazena posílením linek 8 a 11. Ve druhé polovině července bude krátkodobě omezen provoz linky 6.

Trojka a pětka skončí na Kolišti

S ohledem na rekonstrukci tratě mezi ulicemi Koliště a Rooseveltovou budou linky 3 a 5 ze směru Stará osada / Štefánikova čtvrť ukončeny na kolejové úvrati u křižovatky Koliště x Milady Horákové.

Náhradní dopravu ve zbývajících úsecích linek 3 a 5 zajistí mimořádná tramvajová linka x14 po trase Bystrc, Rakovecká – Vozovna Komín – Veveří – Česká – Mendlovo náměstí – Ústřední hřbitov. Autobusové linky 67, N92 a N93 objedou úsek ulicemi Příkop a Lužánecká.

Osmička a desítka do Líšně nedojedou, devítka a desítka budou zrušeny

Kvůli stavební úpravě tramvajové tratě Nezamyslova – Ostravská nebude možná ani jízda tramvají linek 8 a 10 do Líšně a na Stránskou skálu. Tramvajová linka 8 bude od zastávky Geislerova odkloněna přes zastávku Dělnický dům do smyčky Juliánov. Linky 9 a 10 budou zrušeny.

Náhradní doprava je zajištěna posílením linek 55 a 78 s přestupním uzlem na zastávce Dělnický dům. Tramvajové zastávky Podstránská, Stránská skála a Stránská skála-smyčka nelze po dobu výluky obsloužit. Ze zastávky Podstránská lze využít linku 75.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj DPMB

Štítky MHD, šaliny, uzavírky, rekonstrukce, změny, Brno, Glacis, Milada Horáková, Moravské náměstí, Líšeň, Bystrc, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz brněnské MHD přes léto významně naruší rekonstrukce. Na co se máme připravit?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.