Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno chce za miliardu propojit silnice třetí třídy s Vídeňskou a dálnicí D52

Brno chce v příštích letech za miliardu korun postavit mimoúrovňovou křižovatku v Moravanské ulici. Díky ní se propojí dvě komunikace třetí třídy, které nyní propojené nejsou. Vznikne i nájezd na Vídeňskou ulici, která spojuje Brno s dálnicí D52. Usnadní se tím dopravní obslužnost Dolních Heršpic a Přízřenic. Součástí stavby bude přemostění Vídeňské i železničního koridoru na Břeclav.

Radní Brna schválili investiční záměr na výstavbu. „Stavba mimoúrovňové křižovatky má strategický význam také pro rozvojovou oblast Dolní Heršpice-Přízřenice. Takové řešení umožní pohodlné napojení na ulici Vídeňskou a zamezí navýšení intenzity dopravy přes Přízřenice," řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO)

Vznikne nové propojení silnic III/15276 a III/15281. Začátek úseku je v Moravanské ulici na hranici zastavěného území a ukončení napojením na silnici III/15281 asi 200 metrů od železničního přejezdu.

Propojení komunikací povede po půl kilometru dlouhém mostě, který zároveň překlene železniční trať. Křižující se komunikace budou vzájemně propojené rampami.

Stavba mimoúrovňové křižovatky je územně připravená a je v územním plánu města Brna. Podkladem pro zpracování investičního záměru byl už dřívější investiční záměr, protože se o stavbě křižovatky mluví už několik let. Zatím se však akce neuskutečnila. Investice počítá s účastí jak Jihomoravského kraje, tak Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Foto ilustrační foto | Zdroj ČTK

Štítky Vídeňská, Moravanská, D52, mimoúrovňová křižovatka, Brno, silnice, Přízřenice, Břeclav, Dolní Heršpice, Richard Mrázek, ANO 2011, Dolní Heršpice-Přízřenice, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce za miliardu propojit silnice třetí třídy s Vídeňskou a dálnicí D52  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.