Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na příští týden se chystá oprava obchvatu Slavkova. Řidiče čekají kolony

Oprava obchvatu Slavkova u Brna způsobí v následujících týdnech výrazné dopravní komplikace.Pocítí je především řidič jedoucí ze směru od Bučovic na dálnici D1. Od úterý 19. června se totiž na dva týdny uzavře křižovatka na Křenovice.

Dopravní experti doporučují řidičům mířícím od 19. června ze směru od Bučovic na dálnici D1 vyhnout se Slavkovu už u obce Letonice a pokračovat směr Dražovice. Ve Slavkově je totiž čekají značné komplikace.

Uvnitř města budou dopravní omezení, včetně snížení rychlosti na 30 km/h. Osobní doprava bude na dálnici D1 taktéž odkláněna za obcí Hodějice ulicí Bučovická a Tyršova. Kamiony a autobusy budou i nadále jezdit současné objízdné trase ulicí Špitálská. Město a Základní škola Tyršova plánují mimořádná opatření – přechody budou pod dozorem policie a školákům odpadne po celou dobu odpolední vyučování.

slavkov-obchvat.png

Pro dopravu mířící ve směru z Kyjova na Brno po silnici I/54 je navržena doporučená objízdná trasa pro dopravu do 3,5t. přes město Slavkov po silnici III/0501 ulicemi Československé armády, B. Němcové a Lidická, dále ulicí Tyršova po silnici III/0476 směr Rousínov. Doprava nad 3,5t zůstává nezměněna po již schválené objízdné trase přes město Slavkov.

Z důvodu uzavírky křižovatky na Křenovice (platí mimo vozidla stavby a linkový Bus) je navržena obousměrná objízdná trasa, která je vedena od silnici I/50 přes nájezd (rampu) na silnici I/54 směr Kyjov, dále po silnici III/4194 přes obec Vážany nad Litavou a obec Hrušky, kde se dále napojí na silnici II/416, která vede přímo do obce Křenovice.

Pokračovat bude rekonstrukce úseku na silnice I/50 ve stoupání ve směru na Brno. Nyní půjde o zbývající střední část komunikace, tedy levý jízdní pruh ve stoupání ve směru na Brno v úseku dlouhém 1.471m. Na silnici I/50  bude vždy zachován pro každý směr jeden jízdní pruh v šířce min. 3m. Vše je koordinováno s již probíhající výstavbou.

„Prosíme řidiče, aby po nezbytnou dobu uzavírek sledovali dopravní značení a dbali pokynů PČR. A dále aby si svoje cesty naplánovali tak, aby se vyhnuli kolonám a popřípadě si našli i jiné trasy než na které jsou zvyklí," vyzvala tisková mluvčí Slavkova Veronika Slámová.

Autoři | Foto ŘSD, Jan Luxík | Zdroj s použitím TZ

Štítky Slavkov, obchvat, omezení, komplikace, uzavírka, Slavkov u Brna, silnice, dálnice, Křenovice, Dálnice D1, Bučovice, Brno, Kyjov, Božena Němcová, Letonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na příští týden se chystá oprava obchvatu Slavkova. Řidiče čekají kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.