Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Konec odtažených aut při blokovém čištění. V Brně je budou vracet zpátky na místo

Brněnští radní dnes chválili nový postup pro odtahy aut při blokovém čištění. Nyní se auta odtahují na odtahové parkoviště, odkud si je vlastník vyzvedává. Nově se buď přemístí na volné místo poblíž, nebo "počkají" na korbě odtahovky. Na každý pád se po čištění vrátí zpět. Nová pravidla začnou platit od 1. ledna 2019. Změní se také ceny, respektive pokuty.

„Podle nově schválených pravidel se od příštího roku vozy při čištění ulice nebudou odtahovat na odtahové parkoviště, ale jen na nejbližší volnou plochu, kde zůstanou jen po dobu čištění a následně budou vráceny na místo.  Druhá varianta bude taková, že se vozidlo z odtahového vozu nebude ani sundávat, zůstane na něm po dobu čištění a následně se hned vrátí zpět. Přesný postup se vždy bude odvíjet od aktuální situace na dané komunikaci,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast dopravy a současně předseda představenstva Richard Mrázek.

Město přitom nejspíš vypoví smlouvu s firmou, která odtah nyní zajišťuje, a nakoupí vlastní auta. Nový systém odtahu pak bude zajišťovat městská fitma Brněnské komunikace.

Pokuta bude podobná ceně za odtah

Změní se také ceny. Nyní platí řidič za odtah. Nově mu strážníci vystaví pokutu, samotný odtah zpoplatněn nebude. Výši pokut určí městská policie, bude se však nejspíš pohybovat okolo dvou tisíc korun. Náklady na provoz nového systému půjdou z rozpočtu města, jehož součástí jsou i příjmy z pokut za špatné parkování.

 

Autoři | Foto ilustrační foto | Zdroj s použitím TZ

Štítky odtah, blokové čištění, nový systém, Brno, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec odtažených aut při blokovém čištění. V Brně je budou vracet zpátky na místo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.