Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské ulice čeká přes léto ještě víc rozkopávek. Problémy budou také na tahu na Svitavy

Současné práce v brněnských ulicích, které omezují provoz, se v létě ještě rozšíří. Ředitelství silnic a dálnic se chystá k opravě povrchu ještě v Hladíkově ulici a předpokládá se také rozšíření prací na Dornychu v okolí domu Dorn. Během srpna a září se má také pracovat v ulici Hněvkovského, která slouží jako výpadovka na dálnici D2. Dopravu mimo Brno patrně hodně zkomplikuje oprava 1,5 kilometru dlouhého úseku silnice I/43 mezi Kuřimí a Lipůvkou.

Omezení na Dornychu a Kolišti bude pokračovat

Naopak některé plánované opravy se odsouvají na později, aby komplikace nebyly tak velké. V Brně budou i přes léto pokračovat uzavírky Dornychu, omezení na Kolišti, uzavírka Valchařské, Údolní a Francouzské, která se má definitivně po třech letech otevřít na konci prázdnin.

Naopak se až na podzim odsouvá uzavírka Zábrdovické. Opravy Hladíkovy a Hněvkovského neznamenají úplnou uzavírku, avšak omezení ještě zvýší už tak vysokou hustotu provozu. Stejně tak bude omezený provoz kvůli opravě viaduktu z Nových sadů na Opuštěnou, stavět by se mělo pravděpodobně od poloviny července.

Na dálnicích by se mělo jezdit přes léto bez větších omezení. Úsek D1 u Brna bude opravený na konci června a přes léto se bude opravovat most na D46 u Drysic.

Přetížený tah na Svitavy dostane další ránu

Na silnicích první třídy má v červenci skončit oprava obchvatu Slavkova. Dále bude pokračovat stavba mostu na silnici I/43 u Černé Hory a jezdit se bude dále přes městys. Na téže extrémně zatížené silnici se má přes léto opravovat úsek mezi Kuřimí a Lipůvkou. Jakékoliv práce na této silnici z Brna na Svitavy znamenají podle denní doby menší či větší komplikace.

Přes Nové Mlýny stále kyvadlově

V létě se má také pracovat na křižovatce na silnici I/54 v Kyjově a na dyjské křižovatce mezi Znojmem a Lechovicemi. I přes léto bude také pokračovat kyvadlový provoz přes most na silnici I/52 přes Novomlýnské nádrže.

Uzavírky se dotknou i některých důležitých krajských silnic. Jde například do konce července o uzavírky průtahů Krhovicemi a Hrádkem na Znojemsku, přes celé léto Čebínem a Drásovem na Brněnsku, v Tišnově bude zavřená Brněnská ulice.

Na Brněnsku nebude možná do půlky srpna projet Moutnicí. V srpnu se také uzavře silnice mezi Otnicemi a Újezdem u Brna. Semafory budou řídit průtah Olešnicí na Blanensku. Různé uzavírky provázejí postupně i silnice v okolí stavby znojemského obchvatu.

Foto ilustrační foto, Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky uzavírky, rekonstrukce, Hněvkovského, Dornych, Kuřim, Lipůvka, I/43, léto, silnice, oprava, Svitavy, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Glacis, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské ulice čeká přes léto ještě víc rozkopávek. Problémy budou také na tahu na Svitavy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.