Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co se Brnu nepovedlo, létá ze Slovenska. Bratislavské letiště láká na linky do celé Evropy

Letiště M. R. Štefánika v Bratislavě se může pochlubit tím, co Brnu chybí - pravidelnými linkami do celé Evropy. Letiště tak nyní rozjíždí marketingovou kampaň na Jihomoravany, kterým chce ukázat, že Bratislava nabízí stejné možnosti jako Praha.

Dobrá dojezdová vzdálenost, pestrá nabídka leteckých spojení a absence jazykové bariéry. „Chceme, aby si lidé na Moravě zvykli, že se vyplatí sledovat i nabídku z Bratislavy. Cestování z menšího a blízkého letiště přináší zejména v období letní turistické špičky úsporu času a menší stres při odbavování,“ vysvětlil ředitel leteckého obchodu a strategického marketingu letiště M. R. Štefánika Radek Zábranský.

Spojení do top evropských destinací

Z Bratislavy budou v letošním roce létat linky do Říma, Manchesteru, Barcelony, Paříže, Londýna, Milána či na Ukrajinu. 

Novinkami pro tento rok jsou lety do 11 nových destinací – Tbilisi v Gruzii, Dalamánu v Turecku, Eindhovenu v Holandsku, britského Londýna-Lutonu a oblíbených letních destinací, kterými jsou Malta, Burgas v Bulharsku, Paphos na Kypru, Soluň v Řecku či sicilská Katánie. Od listopadu přibydou i linky do Marrákeše v Maroku a ukrajinského Kyjeva-Borispolu.

Brno stále hledá dopravce

Do atraktivních evropských destinací se mělo letos létat i z Brna. Jihomoravský kraj však musel spolupráci s rumunským dopravcem Blue Air po nefungujícím jednání zrušit. Nyní hledá náhradu. Nového dopravce a s ním i oživení leteckých linek z Brna chce kraj už do konce letošního roku. V současné chvíli létají z Brna pouze dvě pravidelné linky - do Londýna a Mnichova.

Štítky letiště, Bratislava, linky, Brno, Evropa, Slovensko, Praha, Londýn, Morava, Řím, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se Brnu nepovedlo, létá ze Slovenska. Bratislavské letiště láká na linky do celé Evropy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.