Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rezidentní parkování začne v centru Brna fungovat od září

Brněnský magistrát po několik let trvajících debatách zahájil reálné kroky ke spuštění první etapy rezidentního parkování. Na úřední desce zveřejnil tento týden záměr změny značení v historickém centru města. Nerezidenti v něm budou moct stát pouze ve všední dny mezi 06:00 a 08:00 a o víkendech, v ostatní dobu bude stání vyhrazené pouze rezidentům. Spuštění se předpokládá od 1. září.

Ceník rezidenčních karet by měli schválit radní ještě během května. Zároveň se chystá na vjezdech do centra města umístění zákazových značek a vjezd bude povolený pouze držitelům povolenek vystavených magistrátem. „Vedle rezidentů budou moct v historickém centru parkovat ještě také lidé, kteří zde mají firmu či vlastní nemovitost," uvedl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Všichni ostatní budou parkovat buď v parkovacích domech na okraji historického centra či v oblasti mezi ulicemi Rooseveltova, Benešova a Koliště či u nádraží. Historické centrum je ohraničené ulicemi Husova, Nádražní, Benešova, Koliště, Moravské náměstí a Žerotínovo náměstí. Mimo tento prostor se ještě jedná o ulici Dornych a Komenského náměstí.

V textu na úřední desce se záměr odůvodňuje "zvýšenou bezpečností provozu na pozemních komunikacích úpravou způsobu parkování a organizace statické a dynamické dopravy a cyklistické dopravy". De facto se podle návrhu v jednotlivých ulicích jedná o omezení parkování v křižovatkách, dnes totiž auta běžně stojí odstavená přímo v křižovatce, aniž by dodržovala povinnou vzdálenost od ní. Podrobnější informace chce magistrát sdělit obyvatelům během informační kampaně.

Kdy a jak se rozšíří rezidentní parkování do dalších částí města, není dosud jasné. O zavedení tohoto systému usilovalo současné i minulé vedení radnice.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky rezidentní parkování, Brno, začátek, září, parkování, historické jádro města, magistrát, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezidentní parkování začne v centru Brna fungovat od září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.