Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce kanalizace uzavře minimálně na rok část Slovanského náměstí a Chodskou

V Králově Poli na Slovanském náměstí a v ulicích Chodská a Ruská bude od příštího týdne zahájena plánovaná rekonstrukce kanalizace. Práce si od pondělí 9. dubna 2018 vyžádají dopravní omezení. Uzavřena bude ulice Chodská a část Slovanského náměstí přiléhající k základní škole (spojka Husitská – Skácelova). Akce bude probíhat po etapách a její dokončení je plánováno na letní měsíce roku 2019.

Veškerá omezení pro motoristy můžete najít na mapě pod tímto odkazem. Po celou dobu výluky bude však osobní automobilová doprava úplně vyloučena z Chodské ulice. 

Na Slovanském náměstí se počítá s kompletní obnovou vozovky i s obnovou chodníků. V blízké ulici Chodské bude po celkové rekonstrukci kanalizace, vodovodu a vozovky doplněno také podélné parkovací stání, cyklopruh na vozovce a obnoven povrch chodníku, a to ve směru od města podél areálu VFU Brno.

S obnovou povrchu na nejstarší brněnské cyklostezce vedoucí z centra města se prozatím nepočítá. Motoristé budou moct Chodskou pouze přejet na křižovatce s ulicemi Tábor a Domažlická. Linky MHD jedoucí přes Slovanské náměstí směrem ke Skácelově pojedou v první etapě stejně jako dosud, pouze se zastávka z náměstí posune zhruba 200 metrů do ulice Skácelovy. V opačném směru pojedou beze změny.

Na trolejbusovou linku 32, která jezdí po Chodské, dopravní podnik nasadí nové parciální trolejbusy, které mohou jet část trasy na baterie. Mezi zastávkami Botanická a Hutařova pojedou obousměrným odklonem a vynechají zastávky Šelepova, Charvatská a Slovanské náměstí a obslouží zastávky Šumavská, Kartouzská, Jungmannova a Husitská.

Autobusová linka 67 pojede mezi zastávkami Skácelova a Štefánikova odklonem a vynechá zastávky Charvatská a Slovanské náměstí, místo toho obslouží zastávky Tererova a Dobrovského. A

Autobusová linka 68 pojede ve směru na Náměstí Míru a Myslivnu od zastávky Šumavská odklonem a vynechá zastávku Šelepova a obslouží zastávku Klusáčkova v přeložené poloze v ulici Šumavské u křižovatky s ulicí Kounicova.

Podrobné informace o omezeních v MHD najdete na webových stránkách Dopravního podniku města Brna.

Autoři | Foto Google Maps | Zdroj s použitím TZ a ČTK

Štítky Rekonstrukce, Slovanské náměstí, Chodská, kanalizace, uzavírka, Královo Pole, Slovanské náměstí (Brno), Dopravní podnik města Brna, Brno, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kanalizace uzavře minimálně na rok část Slovanského náměstí a Chodskou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.