Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uzavírka Dornychu se dnes obešla bez dopravních potíží

Bez výraznějších dopravních komplikací se zatím obešla uzavírka ulice Dornych v Brně, která slouží pro příjezd aut do města od jihu. Obvykle hustá doprava v dnešní ranní špičce příliš nevybočila z normálu. Podle mluvčího policie Bohumila Maláška se většina řidičů na uzavírku připravila. Dornych se uzavřel v noci na dnešek, v neděli po něm také projela po 117 letech poslední tramvaj. Uzavírka Dornychu a následně Plotní, kam se přesunou koleje, potrvá dva a půl roku.

Situace v dopravě nebyla příliš komplikovaná i proto, že pro příjezd od jihu slouží zatím více Plotní než Dornych, která je zatím volně průjezdná. Až se zde budou pokládat koleje, má už být z Dornychu čtyřpruhová autostráda a z Plotní klidná ulice s tramvajovou dopravou, která obslouží autobusové nádraží po více než 40 letech od jeho zprovoznění.

„Výraznější komplikace v dopravě by neměly nastat ani v nejbližších týdnech, pokud se nestane nějaká mimořádnost," uvedl Malášek. Tramvaje linky 12 nyní končí ve smyčce Zvonařka, která v době stavby zmizí, a do Komárova lidi vozí náhradí autobus linky x12 z Úzké ulice a také několik dalších pravidelných autobusových linek, které jezdí tímto směrem.

„Na místě je 31 informátorů, nicméně lidé mají informace a přestupují v uzlu Úzká, jak jsme jim doporučovali. Autobusy měly zpoždění nejvýše do tří minut," řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Další brněnské uzavírky

Se začátkem stavební sezony se opět zkomplikují cesty řidičů po Brně i na jiných místech. Již od loňska je uzavřená Valchařská ulice a část Francouzské, v centru je omezený průjezd Kolištěm.

V dubnu či květnu má začít dlouhodobá uzavírka Údolní od křižovatky s Úvozem na Kraví horu, zhruba v polovině roku se začne stavět velký městský okruh v úseku Žabovřeská. Až na říjen je nyní odsunuta oprava Zábrdovické ulice včetně mostu přes Svitavu.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky Dornych, Plotní, rekonstrukce, uzavírka, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Dornychu se dnes obešla bez dopravních potíží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.