Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě napadal sníh, policisté od rána řeší desítky nehod

Policie na jihu Moravy dnes v souvislosti se sněžením eviduje zhruba 30 nehod, většina z nich je bez zranění. Jsou hlášeny uvízlé kamiony z Blanenska a z Vyškovska. Hasiči vyjížděli od rána kvůli nehodám v deseti případec. Stojí některé linky krajského integrovaného systému veřejné dopravy, čekají na zprůjezdnění silnic.

„Dosud jsme v souvislosti se sněžením řešili asi tři desítky nehod, žádná vážnější se nestala," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Policie apeluje na řidiče, aby přizpůsobili svoji jízdu stavu vozovky.

Hasiči vyjížděli k nehodám od rána asi v deseti případech. Řeší například nehodu dvou kamionů v Mikulově na Břeclavsku, oba skončily v příkopu, jeden z nich ale částí zasahuje do vozovky. Řidiči se zraněním skončili v nemocnici. „Na místo jede specializovaná firma na vyprošťování," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Od rána se nezastavili ani záchranáři. „Všechny prostředky vyjely, od rána řešíme množství úrazů a nehod. Všechno to jsou naštěstí jen menší úrazy, většinou zlomeniny končetin, nehody jsou lehčího charakteru," řekla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Problémy jsou i v krajském integrovaném dopravním systému. Podle www.idsjmk.cz nyní stojí linky 312, 221, 260, 261 a 320, čekají na zprůjezdnění komunikace. Nejhorší situace je podle webu kolem obce Klobouky u Brna, Vyškova a kolem Bučovic na Vyškovsku. Sníh komplikuje dopravu i v Brně a okolí, výrazněji opožděny jsou například linky 109, 201, 404, 511, 602, 551 nebo 612.

Uvízlé kamiony v kopci hlásí web Dopravniinfo.cz na silnici I/43 u Letovic na Blanensku, také na silnici I/50 u Slavkova na Vyškovsku.

V Nebovidech na Brněnsku narazil sypač do rodinného domu, nehoda se obešla bez zranění. Převrácený vůz je v Kozojídkách na Hodonínsku. Ve Střelicích na Brněnsku se střetl autobus s osobním vozem, nehoda je bez zranění, ale vozy mohou bránit provozu. V Lovčičkách na Vyškovsku vyjel osobní vůz ze silnice, i tato nehoda se obešla bez zranění.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky sníh, nehody, jižní Morava, havárie, Jihomoravský kraj, silnice, úraz, okres Vyškov, okres Blansko, Morava, Pavel Šváb, Jaroslav Mikoška, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě napadal sníh, policisté od rána řeší desítky nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.