Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Doprava

Rekonstrukce vodovodu odřízne centrum Blanska od dopravy

Řidiči v Blansku se musí obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. V centru okresního města vypukne za necelý měsíc očekávaná rekonstrukce vodovodu. Po dobu prací se lokalita motoristům na více než čtvrt roku uzavře. Opravy se dotknou vozovky i chodníků.

Jižní Moravu trápí od rána ledovka. V některých obcích na Brněnsku či Blanensku jsou špatně sjízdné silnice, kvůli čemuž nabírají autobusové spoje zpoždění. V Brně zase mají problémy chodci, kterým komplikují život zledovatělé chodníky.

Jihomoravský kraj pošle miliony na opravy mostů a silnic

Jihomoravský kraj (JMK) letos vyčlenil více než 350 milionů korun na údržbu krajských silnic II. a III. tříd a mostů. Nejvíce peněz připadne na rekonstrukce mostních konstrukcí. Silničáři se zaměří zejména na objekty, které jsou v havarijním či...

Brněnská MHD loni méně bourala, ubylo aut

Pondělí, 15. února 2021, 15:30Doprava

Brněnská MHD loni méně bourala, ubylo aut

Nehody městské hromadné dopravy v Brně loni poklesly o čtvrtinu. Důvodem je to, že ve městě jezdí méně aut a celkově je klidnější provoz. Dopravní dispečeři navíc většinou po nehodně zvládli provoz ihned obnovit, průměrně za deset minut.

Brno je blíže další části městského okruhu

Moravská metropole pokročila v projektu výstavby Velkého městského okruhu (VMO). Stěžejní dopravní stavba se letos zahájí v části Tomkovo náměstí a Rokytova. Práce pokračují také v Žábovřeské ulici, kde se chystá ražba tramvajového tunelu ve skále.

Svlékněte své děti, než je usadíte do sedačky. Můžete jim tím zachránit život

Na českých silnicích zemřelo v loňském roce 8 dětí, z toho 5 v roli spolujezdce osobního automobilu. Dalších 37 dětských spolujezdců bylo těžce zraněno, 954 lehce zraněno. Děti chrání dětský zádržný systém neboli dětská autosedačka. Musí být však...

Řidiče v okolí Brna potrápí nové radary

Středa, 3. února 2021, 18:20Doprava

Řidiče v okolí Brna potrápí nové radary

Jihomoravští motoristé se musí mít na pozoru, zvláště pak ti, kteří holdují rychlé jízdě. V některých městech a obcích v okolí Brna nastražili na silniční piráty past v podobě aktivních radarů a úsekového měření. Z vybraných pokut těží ovšem jen...

Brno si pořídí nové trolejbusy, kraj vymění autobusy

Brno i Jihomoravský kraj (JmK) se rozhodli provětrat své vozové parky. Město investovalo do nových trolejbusů Škoda 27Tr, kraj zase do nových autobusů, které budou poprvé mít sjednocený design.

Lidé v Brně se svezou nejmodernějšími škodováckými tramvajemi

Moravskou metropolí se budou prohánět zbrusu nové šaliny Škoda ForCity Smart 34. Cestující MHD se obousměrnými a klimatizovanými tramvajemi poprvé svezou za dva roky, kdy se očekává dodávka prvních pěti modelů. Celkem si město pořídilo až 40 vozů...

Brňané musí od dnešního dne počítat s další vlnou dopravních komplikací. Dělníci začnou pracovat v Troubské ulici na dostavbě kanalizace nebo se pustí do výstavby bytového domu na Táborského nábřeží, což omezí zejména pěší.

Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.