Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Doprava

Na jižní Moravě částečně přestanou platit jízdenky Českých drah

Od ledna roku 2020 v Jihomoravském kraji (JMK) částečně přestanou platit jízdenky Českých drah (ČD). Pokud budete chtít cestovat v rámci kraje, tak nebudete kupovat jízdenku přes aplikaci ČD, ale přes aplikaci Poseidon zřizovanou JMK.

Ode dneška se mění pravidla rezidentního parkování. Rezidenti ušetří

Od dnešního dne platí některé změny v rezidentním parkování. Návštěvníci platí podle zóny, ve které parkují, rezidenti a abonenti mají nový ceník. Zatím funguje rezidentní parkování ve stejných oblastech jako v minulosti, nové se přidají až v...

Cyklista vjel zničehonic do protisměru a srazil se s autem, na místě zemřel

Tragickou nehodu auta a cyklisty řešili ve středu odpoledne policisté v obci Diváky na Břeclavsku. Muž na jízdním kole tam vjel do protisměru a srazil se s autem. Bohužel na místě zraněním podlehl.

V Hustopečích se staví hektarová hala. Místní se bojí zhuštění dopravy, investor je uklidňuje

Firma MOSS logistics v Hustopečích staví nový skladovací areál s názvem Megahall nedaleko současného sídla firmy směrem na Starovičky. Největší obavy vzbuzuje debata o zhoršení už tak kritické dopravní situace v Hustopečích.

Dálnice D1 je v obou směrech zcela uzavřená. Dopravní tepnu zablokovaly nehody kamionů

Hned dvě nehody kamionů během jediné nehody zcela zablokovaly dálnici D1 mezi Prahou a Brnem v obou směrech. Nehody se naštěstí obešly bez zranění. Policisté navádějí řidiče na objízdné trasy.

Řidič v Brně osprchoval cyklistu ostřikovačem, konflikt museli vyřešit až strážníci

Do sporu ohledně ohleduplného chování na silnici se včera odpoledne dostali ve Veslařské ulici jednapadesátiletý řidič auta a dvaatřicetiletý cyklista. Důvodem bylo údajné vybrzdění ze strany řidiče auta a následná sprcha ostřikovačem.

Na Brněnsku dnes odpoledne zemřel člověk pod koly rychlíku

Vlak ve Vranovicích na Brněnsku dnes po poledni srazil a zabil člověka, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati v úseku mezi Vranovicemi a Hrušovany u Brna byl přerušený.

Cestující v Brně se pohádali kvůli otevřenému okénku, muž si lehl do uličky a odmítl vystoupit

Okénko v autobuse rozpoutalo v sobotu odpoledne spor mezi několika cestujícími na lince MHD číslo 50 v Brně. Pětapadesátiletá žena se při jízdě do Bystrce rozhodla vyvětrat, což se však nelíbilo šestačtyřicetiletému cestujícímu sedícímu poblíž,...

Příští rok začne po dlouholetých průtazích modernizace trati z Brna do Zastávky

Na dvacetikilometrové železniční trati z Brna do Zastávky začne v květnu příštího roku modernizace trati, která měla být hotová již před pěti lety. Stavba za 1,8 miliardy korun potrvá rok, uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC)...

Registrace do nového mýtného systémů v Česku začne v neděli

Registrace do nového mýtného systému se spustí v neděli. Funkční bude na 1300 kilometrech českých dálnic od 1. prosince a od 1. ledna příštího roku na dalších 900 kilometrech silnic prvních tříd, řekl dnes novinářům ministr dopravy Vladimír...

Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.