Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zastupitelé ohrozili stavbu Amazonu v Brně

Neschválením smlouvy s Ředitelstvím silnic a dálnic o výstavbě dálničního sjezdu do průmyslové zóny v Černovicích ohrozili brněnští zastupitelé na úterním zasedání stavbu distribučního centra americké společnosti Amazon.

Vybudování přivaděče bylo totiž podmínkou pro prodej pozemků, na kterých měla budova stát. „Amazon v Brně chceme a budeme o něm nadále jednat v březnu,“ řekl ČTK náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Americký gigant však požadoval rozhodnutí do konce ledna, aby mohl v Černovicích fungovat už letos o Vánocích. Zároveň se lednový termín vázal ke smlouvě mezi Amazonem a developerskou firmou CTP, která měla pozemky pro výstavbu odkoupit. „Pokud Amazonu sdělíme, že je situace stále otevřená a schválení nenastalo, nemůžeme garantovat, jak bude postupovat. Rozhodně to však není pozitivní informace,“ uvedl pro ČTK regionální ředitel CTP pro jižní Moravu Tomáš Budař.

Hlavní problém je, že napojení na dálnici by mohlo stát nejdříve ve druhé polovině roku 2017. Do té doby by nákladní auta jezdila ulicemi přilehlých čtvrtí a ve Slatině, kde je už dnes mimořádně hustý provoz. Amazon za to nabízel kompenzaci ve výši 56 milionů korun, městu se však tato částka zdála malá.

Zastupitelé nyní počkají na vyjádření internetového obchodu. Pokud se s ním nedomluví, nabídne nejspíš prostor jiným investorům. Logistické centrum přitom může nabídnout práci více než jeden a půl tisíci lidem.

Autoři

Štítky amazon, Černovice, přivaděč, zastupitelstvo, Amazon.com, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, CTP, Oliver Pospíšil, Vánoce, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé ohrozili stavbu Amazonu v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.