Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Slatině shořela kalící pec, škoda je 20 milionů

V Brně-Slatině vyhořela v noci na dnešek olejová kalící pec firmy Bodycote na zpracování kovových obrobků. Dva dělníci byli lehce zraněni. Škoda se odhaduje na 20 milionů korun. Požár vznikl od vznícení oleje. Přesná příčina neštěstí není zatím známa, řekl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Požár vznikl ve výrobní hale v průmyslové zóně, kterou spravuje developer CTP. Jeho regionální šéf Tomáš Budař řekl, že pec hořela ve firmě Bodycote, která se zabývá zpracováním kovů.

"Havárie se stala na vybavení firmy, hala poškozena podle prvotních informací nebyla," uvedl Budař. Bodycote sousedí s výrobcem elektroniky Darfon Electronics Czech, kde mělo podle prvotních informací hasičů hořet. Hala této firmy byla údajně jen zakouřená. V jednom objektu podle Budaře sídlí tři firmy, kterým prostory CTP pronajímá.

Pět jednotek hasičů zlikvidovalo požár přibližně za dvě hodiny. Dva dělníky musely sanitky převézt do nemocnice. Nadýchali se zplodin hoření. "Zásah byl obtížný. Výrobní hala, v níž se pec nachází, byla silně zakouřená a plná sazí," dodal mluvčí.

Zdroj ČTK

 

Štítky kalící pec, nehoda, požár, shořela, slatina, brno, hasiči, pec, Jan Dvořák, CTP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slatině shořela kalící pec, škoda je 20 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.