Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně vyrostla největší továrna na elektronové mikroskopy na světě

Společnost FEI dnes slavnostně otevřela nové technologické centrum v průmyslové zóně Černovická terasa. S rozlohou 27.000 m2 je to největší technologická budova, která byla v České republice v letošním roce postavena. Společnost FEI do ní investovala 700 milionů korun a její stavba trvala jeden a půl roku.

„Jsme potěšeni, že po téměř dvacetiletém působení v Brně zde znovu rozšiřujeme výrobní kapacity, laboratoře i kanceláře. Dnes jsme s 60 procenty objemu produkce nejvýkonnější jednotkou celé firmy a dále rosteme,“ uvedl Jiří Očadlík, generální ředitel FEI Czech Republic. „Nová budova je výjimečná nejenom svou rozlohou a moderním vybavením, ale také tím, že vytváří příjemné pracovní prostředí pro naše zaměstnance,“ dodal Očadlík.

FEI je předním světovým výrobcem elektronových mikroskopů – špičkových vědeckých přístrojů, jejichž cena se pohybuje v řádech desítek milionů korun. Hlavními odběrateli přístrojů FEI jsou proslulé univerzity, velké farmaceutické společnosti nebo vývojová centra kosmického, polovodičového, těžebního, automobilového či leteckého průmyslu. FEI je největším exportérem Jihomoravského kraje a držitelem několika ocenění Zaměstnavatel regionu.

„Je to pro Brno obrovský úspěch a tato investice je předpokladem pro další růst a rozšíření aktivit FEI. Moravská metropole je pro FEI klíčová díky své strategické poloze a dostatku kvalifikované pracovní síly. V brněnské pobočce se FEI věnuje produkci, testování a servisu špičkových mikroskopů, které míří k zákazníkům do celého světa,“ uvedl Očadlík.

Tisková zpráva

Štítky FEI, mikroskopy, Brno, věda, technika, výroba, technologie, elektronové mikroskopy, FEI Company, Česko, Černovická terasa, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyrostla největší továrna na elektronové mikroskopy na světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.