Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně dnes budou schvalovat smlouvu s CTP kvůli příchodu Amazonu

Brněnští zastupitelé budou na dnešním zasedání schvalovat smlouvu s developerem CTP Invest, který ve městě chystá stavbu obřího skladu pro amerického internetového prodejce Amazon. Ten slibuje zaměstnat minimálně 1500 lidí. Pokud bude alespoň 28 z 55 zastupitelů pro, Amazon do Brna může přijít.

Po průtazích a odmítnutí smlouvy na minulém zastupitelstvu 14. února se Brnu podařilo vyjednat podmínky, které by měly urychlit stavbu dálničního sjezdu do černovické průmyslové zóny, kde má sklad stát.

V dodatku smlouvy o prodeji pozemků pro sklad Amazonu se nyní píše, že CTP je dostane až poté, co vykoupí alespoň 70 procent pozemků pro stavbu dálničního exitu. Zastupitelé předtím odmítli smlouvu, která CTP nijak nezavazovala k co nejrychlejší stavbě sjezdu. Je přitom klíčovým bodem sporu, protože Slatina a další blízké městské části trpí nadměrnou dopravou.

ČTĚTE VÍCE: Brněnskému letišti klesl počet cestujících, pomoci by mu mohl Amazon

CTP začala vést jednání s majiteli pozemků na začátku března poté, co rada schválila dodatek smlouvy. Podle regionálního ředitele CTP Tomáše Budaře bude možné v nejbližších dnech uzavřít první smlouvy s majiteli pozemků, pokud zastupitelé zvednou ruku pro.

ČTĚTE VÍCE: Brněnští radní schválili dodatek smlouvy a otevřeli cestu k centru Amazon

Sociální demokraté, kteří v brněnském zastupitelstvu mají 19 hlasů, uvedli, že se smlouvou s CTP budou souhlasit jednotně, návrh se chystají podpořit i koaliční partneři z ODS. Pro hlasovali před měsícem i někteří opoziční zastupitelé.

Zdroj ČTK

Štítky Amazon, Brno, stavba, sklad, zastupitelstvo, zprávy, černovická terasa, investice, Amazon.com, CTP, pozemek, Letiště Brno-Tuřany, ODS, Slatina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes budou schvalovat smlouvu s CTP kvůli příchodu Amazonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.