Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Boskovicích na Blanensku zřejmě od ledna 2016 zakážou hazard

Boskovice na Blanensku zřejmě od ledna 2016 zakážou hazard ve městě. Radnice připravuje vyhlášku, kterou by dále nesměly být na území města provozovány herní automaty a videoloterijní terminály. Řekl to mluvčí městského úřadu Jaroslav Parma. Loni město jako podíl z hazardu získalo kolem sedmi milionů korun.

Boskovice mají přes 14.000 obyvatel, přičemž ve městě je zhruba deset provozoven s automaty a videoloterijními terminály.

"Členové současné radniční koalice jsou pro úplný zákaz hazardu. Vyhláška by měla být hotova do léta a její projednávání v zastupitelstvu lze očekávat v listopadu," uvedl Parma.

Příspěvky do městské pokladny ze zisku z hazardu jsou podle něj pro radnici významné, představitelé města se ale shodují na tom, že Boskovice se bez nich obejdou. Z příspěvků podporují kulturu.

Jako první na jižní Moravě zakázalo hazard od 1. listopadu 2013 Blansko. Ročně z něj získávalo sedm až deset milionů korun. Podle odhadů ročně lidé na automatech a terminálech ve městě utratili až 200 milionů korun. Radní hazard zakázali s tím, že způsobuje sociální problémy v rodinách notorických hráčů.

K Blansku se pak přidala další města. Jiná, jako například Vyškov, alespoň vymezila místa, kde herny ve městě nechtějí. Vedení Jihomoravského kraje před časem vyzvalo starosty a radní v regionu, aby ve svých městech a obcích hazard buď zcela zakázali nebo jej výrazně omezili.

Zdroj: ČTK

Štítky hazard, Boskovice, zákaz, hazardní hra, okres Blansko, Jihomoravský kraj, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Boskovicích na Blanensku zřejmě od ledna 2016 zakážou hazard  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.