Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tesco rozšíří internetový obchod pro obyvatele Brna a okolí

Maloobchodní společnost Tesco ve čtvrtek rozšíří internetový obchod s potravinami a drogistickým zbožím na Brno a okolí. Dosud tuto formu nákupu mohli volit pouze lidé v Praze a Středočeském kraji. Tesco je zatím jediný řetězec, který u nás tuto službu provozuje.

Letos by e-shop s potravinami měl spustit řetězec Interspar, podobné plány mají Albert a Billa. Podle mluvčího Teska Jiřího Marečka bude nová služba od května dostupná už pro 2,8 milionu obyvatel Česka. „V brněnské aglomeraci vidíme potenciál,“ uvedl Mareček.

Služba bude zpočátku dostupná do zhruba dvacetikilometrové vzdálenosti od Brna. Zákazníky bude zatím obsluhovat šest dodávek. Podle Marečka stihnou denně objet více než stovku zákazníků.

Zákazníci přes internet nejvíce nakupují mléčné výrobky, nealkoholické nápoje, čisticí a prací prostředky, prostředky pro péči o děti a ovoce a zeleninu. Na 68 procent stálých zákazníků jsou rodiny s dětmi do 12 let, které nejraději nakupují přes internet v pondělí a v pátek mezi desátou a dvanáctou hodinou dopoledne.

Hodnota nákupního košíku je zhruba pětinásobně vyšší než u nákupu v kamenném obchodě. Průměrný počet položek nákupu se pohybuje kolem 80 a zákazníci spíše vybírají čerstvé potraviny.

Do služby Potraviny on-line se dosud zaregistrovalo 60 tisíc zákazníků. Přibývat jich bude s tím, jak podobnou službu spustí další řetězce. Kde můžete nově využít službu Tesco Potraviny on-line naleznete na webových stránkách společnosti.

Podle Marečka zájem o službu roste. V Anglii, kde firma s touto službou začala, má už několik obchodů, které se starají pouze o internetové zákazníky. V Česku služba funguje u obchodních center. V Brně díky ní Tesco přijalo 50 nových zaměstnanců.

Zdroj: ČTK

Štítky potraviny, trh, internet, TESCO Stores, Brno, Tesco, internetový obchod, jídlo, Praha, Středočeský kraj, Česko, Interspar, Billa, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tesco rozšíří internetový obchod pro obyvatele Brna a okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.