Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starobrno představilo medový ležák

Pro milovníky pivních specialit připravilo Starobrno medový ležák. Dva tisíce hektolitrů Medáku stočili ve čtvrtek sládci do sudů, aby se mohl nápoj osmnáctého listopadu objevit v restauracích na Moravě.

Při výrobě dvanáctistupňového filtrovaného ležáku s pěti procenty alkoholu použili sládci moravský květový včelí med ze Skalice nad Svitavou a chmel ze Žatce. „Dlouho jsme vymýšleli pivo, které by doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek podobně jako velikonoční Zelené pivo. Myslím si, že Medák tyto ambice má,“ řekl vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru Milan Schramm.

Před uvedením speciality si nechalo Starobrno udělat průzkum mezi tisícovkou dospělých. „Vyplynulo z něj, že tři pětiny českých spotřebitelů používají med k oslazení čaje nebo kávy. Polovina si s ním pak maže pečivo a téměř stejný podíl chápe med jako lék při nachlazení,“ informovala mluvčí Starobrna Kateřina Beute.

Jako ochucení piva si však med umělo představit pouze dvacet procent dotázaných. „Více než třetina respondentů si ho pak spojila s doplňkem k erotickým hrátkám,“ podotkla Beute. Věří proto, že lidem, kteří na med jako přísadu zlatavého moku nedokážou pomyslet, připravil pivovar příjemné překvapení.

Na novinku je zvědavý například Brňan Lukáš Halm. „Určitě ho ochutnám. Obecně však příliš ochuceným pivům nefandím, mám rád nahořklou klasiku,“ uvedl Halm. O něco konzervativněji se na speciální edici dívá Aneta Gállová. „Nemyslím si, že je to dobrá kombinace. Raději zůstanu u použití medu jako sladidla do čaje,“ uzavřela Gállová.

Autoři

Štítky Starobrno, Medák, medové, pivo, Brno, med, Pivovar Starobrno, Morava, Žatec, Skalice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starobrno představilo medový ležák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.