Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Památka v centru Brna půjde do dražby

Nemovitosti v Brně poblíž centra, na rohu ulic Koliště, Cejl a Ponávka, bude 12. září dražit společnost PROKONZULTA. Dům je památkově chráněný a do dražby jej navrhla Správa nemovitostí města Brna. Jak uvedl předseda představenstva dražební společnosti PROKONZULTA Jaroslav Hradil, jedná se o polyfunkční dům z roku 1903.

"Vyvolávací cena je stejná jako odhadní, a to 72 milionů korun. Máme naplánovány dvě prohlídky, ve dnech 15.8. a 22.8. vždy v 10:30, na kterých se zájemci mohou podrobněji seznámit se stavem dražených nemovitostí,“ vysvětlil Hradil. 

Bytový dům má šest nadzemních podlaží a v jeho přízemí v rušné ulici Koliště jsou obchody, anebo lékárna. Dům je vedený v seznamu památek od roku 1958. Dražba se uskuteční v sídle dražebníka na adrese Křenová 26 v Brně v 10:30 hodin. Dražební jistota je stanovena ve výši pěti milionů korun a lze ji složit pouze na bankovní účet uvedený v dražební vyhlášce. "Minimální příhoz, tedy částka, o jakou mohou účastníci při licitaci navyšovat, je dvě stě tisíc korun,“ upřesnil Hradil.

Dražební společnost PROKONZULTA má s takto velkými dražbami dlouholetou zkušenost. Je jedničkou na dražebním trhu a do dnešního dne drží rekord ve velikosti dražby v ČR vydraženým areálem Zbrojovky Brno za 707 milionů korun.

Zdroj ČTK

Štítky prodej domu, reality, Brno, Koliště, Cejl, dražba, PROKONZULTA, a.s., dům, Glacis, Ponávka, FC Zbrojovka Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památka v centru Brna půjde do dražby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.