Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Německý E.ON zaznamenal nižší zisk, ten český prosperuje

Provozní tržby energetické společnosti E.ON Česká republika se vloni zvýšily o 471,5 milionu na 8,69 miliardy korun. Zisk stoupl o 599,5 milionu na 1,016 miliardy. Počet zaměstnanců firma snížila o 428 na 1132, meziročně tak ušetřila na mzdách a sociálních nákladech 261,312 milionu korun.

Počet zákazníků, kteří změnili svého dodavatele elektřiny a plynu, podle jednatele společnosti Michaela Fehna v loňském roce meziročně klesl. Vliv na to měl rostoucí počet smluv s fixací ceny, konkurenceschopnost tradičních dodavatelů, úbytek podomních prodejů i zkvalitnění zákaznických služeb.

Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,2 milionu zákazníků, což představuje zhruba dvacetiprocentní podíl na domácím trhu. V oblasti plynu disponuje sítí dlouhou více než čtyři tisíce kilometrů a její podíl na trhu s plynem v České republice s 220 tisíci zákazníky činí asi 7,5 procenta.

V dubnu E.ON ČR získal stoprocentní podíl ve společnosti E.ON Servisní s.r.o., když dokoupil 16,33 procent akcií v nominální hodnotě přes 39 milionů korun. Transakce ho přišla na více než 136 milionů korun. Po outsourcingu 403 zaměstnanců jednal E.ON s externími partnery o případném prodeji společnosti, ale po vyhodnocení nabídek od úmyslu upustil.

E.ON Česká republika patří do skupiny E.ON SE, která je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě, elektřinou a plynem zásobuje asi 15 milionů zákazníků.

Čistý zisk německé energetické společnosti se vloni bez zahrnutí mimořádných položek propadl o 46 procent na 2,2 miliardy eur (zhruba 60 miliard korun). Tržby společnosti klesly o sedm procent na 122,5 miliardy eur.

Zdroj: ČTK

Štítky E.ON Česká republika, prosperita, zisk, hospodářský výsledek, E.ON, Česko, elektřina, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německý E.ON zaznamenal nižší zisk, ten český prosperuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.