Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Němci chtějí po Brnu za Veletrhy Brno 175 milionů korun

Němečtí vlastníci Veletrhů Brno chtějí za 61 procent akcií od Brna 6,8 milionu eur (175 mil. Kč). Vyplývá to z dopisu, který společnost Messe Düsseldorf, poslala brněnskému magistrátu, napsala MF DNES. Za jakou cenu se však budou Veletrhy prodávat, není zřejmé.

Dnes má město vybrat firmu, která provede odbornou analýzu a určí hodnotu obchodované společnosti. Odhadní cenu by se mělo Brno dozvědět v listopadu. Momentálně vlastní 34 procent akcií. Dříve se hovořilo o tom, že akcie německého vlastníka by mohly stát až 767 milionů Kč.

Veletrhy Brno loni zvýšily tržby o 19 procent na 1,38 miliardy korun. Po zdanění vydělaly 132 milionů korun, součástí této částky jsou ale i mimořádné položky, například prodej pavilonu D. V plusu je firma i ve své hlavní podnikatelské činnosti, kterou je pořádání veletrhů a pronájem areálu k dalším akcím. Firma v této oblasti loni vydělala před zdaněním 21 milionů. Je to nejlepší hospodářský výsledek od roku 2009.

Zdroj ČTK

Štítky BVV, Brno, veletrhy, Veletrhy Brno, akcie, Düsseldorf, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Němci chtějí po Brnu za Veletrhy Brno 175 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.