Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Černovické terase přibude 500 nových pracovních míst

Brněnská průmyslová zóna na Černovické terase se příští rok rozroste o dvě nové výrobní haly. Výrobu sem přenese z Vyškova potravinářská společnost Neli a novou větší výrobní halu bude mít producent ocelových trubek 1CSC Precision Tubes.

Nové provozy mají začít fungovat koncem roku 2015, dohromady v obou firmách vznikne okolo 500 pracovních míst, řekl ředitel developerské společnosti CTP Invest pro jižní Moravu Tomáš Budař.

Neli je jedním z největších českých výrobců kečupů a majonéz, vyrábí také sirupy či hořčici. Společnost vznikla již v roce 1992 a sídlí ve Vyškově. Do Brna se bude stěhovat kvůli kapacitním důvodům. V novém závodě má najít zaměstnání kolem 300 lidí. Přitom ještě před třemi lety měla firma 100 zaměstnanců, vyplývá z její poslední zveřejněné výroční zprávy.

"Výrobní halu začneme stavět na jaře stejně jako pro společnosti 1CSC Precision Tubes. Zatímco teď zde má halu o velikosti 7000 metrů čtverečních, nová bude mít 10.000 metrů čtverečních," řekl Budař. Společnost vznikla v roce 2006 a zabývá se řezáním ocelových svitků a výrobou svařovaných trubek.

Na Černovické terase měl stát i obří sklad Amazonu, jehož příchod CTP chystalo. Investice však ztroskotala na jednání brněnských zastupitelů, kteří tak dlouho rozhodovali, až americká firma couvla. Aktuálně CTP jedná s menšími investory. Většina plochy z 200 hektarů je už na Černovické terase obsazená.

CTP dnes také otevřelo na jižní Moravě první retail park, tedy centrum pro maloobchod. Jedná se o lokalitu v Modřicích proti Olympii přes dálnici D2. Prvním obchodem je sportovní řetězec Decathlon. "Zde jsme však proti našim zvyklostem prodali zasíťovaný pozemek, zpravidla stavíme i provozy, které pronajímáme," vysvětlil Budař. Modřický retail park nabídne v budoucnu 45.000 metrů čtverečních ploch.

Zdroj: ČTK

Štítky terasa, CTP, Vyškov, metr čtvereční, Jihomoravský kraj, 1CSC, Brno, Amazon.com, Decathlon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Černovické terase přibude 500 nových pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.